Foto: miele-inbouw-apparateur-keuken

Inbouwapparatuur: houd je keuken ruim en overzichtelijk

Wil je geen aanrecht vol met keukenapparatuur? Installeer dan inbouwapparatuur in je keuken en houd je keuken ruim en overzichtelijk, daarbij ziet het er mooi en strak uit.

Guido van Loon

Foto boven: Miele.

Er is een hoop keukenapparatuur dat het je gemakkelijker maakt in de keuken. Maar al die keukenapparatuur neemt wel veel ruimte in beslag in je keuken en vooral op je aanrecht. Gelukkig kan veel keukenapparatuur ook heel gemakkelijk ingebouwd worden. Dankzij inbouwapparatuur blijft jouw keuken ruim en overzichtelijk, daarbij ziet het er mooi en strak uit. Zo kan jij weer je gehele aanrecht benutten tijdens het koken.

Keukenapparatuur. Bron: Miele

Inbouwapparatuur: espressomachine

Er zijn naast de vrijstaande espressomachines ook espressomachines die je volledig kunt inbouwen in je keuken. Geen espressoapparaat meer op het aanrecht, maar netjes ingebouwd zoals de inbouwmagnetron of inbouwoven. In eerste instantie moet je bekijken welke soort machine het beste bij je past, er zijn verschillende modellen met elk hun eigen voordelen. Inbouwespressomachines zijn bijna allemaal volautomatisch.

Inbouw espressoapparaat. Bron: Miele.

Miele CVA 6401 SW espressoapparaat

Met dit inbouwespressoapparaat kun je optimaal genieten, dankzij de perfecte resultaten en een intens koffiearoma. Met de Miele CVA 6401 OneTouch for Two-functie maakt de koffieautomaat gelijktijdig twee kopjes koffie, cappuccino, espresso of latte macchiato. De warme drankjes worden automatisch voor je bereid, met één druk op de knop. Dankzij het automatische reinigingsprogramma is dit espressomachine comfortabel te onderhouden. Een automatische melding zorgt ervoor dat je altijd op tijd je koffiebonen en waterreservoir bijvult en het koffiebezinkselreservoir leegt.

Kenmerken
– Uitneembaar bonenreservoir voor 500 gram bonen
– Koffiekan-functie (keuze drie tot acht kopjes achterelkaar)
– Programma's: warme melk, heet water, koffiekan, melkschuim
– Automatische programma's: koffie, espresso, cappuccino, latte macchiato
– Volledig elektronische Touch-bediening met lcd-display: DirectSensor
– Nismaten in cm: hoogte: 44.8 – 45.2, breedte: 56.0 – 56.8 en diepte min. 50.0 cm
– Verkrijgbaar in de kleuren: rvs CleanSteel, Obsidiaan zwart, Briljant wit, Havanna bruin
Miele CVA 6401 SW. Bron: Miele.

Neff C77V60N2 espressoapparaat

Het Neff C77V60N2 espressoapparaat maakt volautomatisch een cappuccino, espresso, latte macchiato en uiteraard ook gewone koffie. Dit gaat allemaal met één druk op de knop. Zowel de koffietemperatuur als de heetwatertemperatuur zijn instelbaar in verschillende standen. De functie heetwatertemperatuur gebruik je bijvoorbeeld om knopjes voor te verwarmen of om thee te maken. Met de individualCup Volume is er per kop de vul hoeveelheid aan te passen. Ook de maalgraad van de bonen is instelbaar. Het ontkalken of reinigen gaat bij dit Neff inbouwapparaat automatisch. Bij het aan- en uitschakelen van het apparaat wordt de koffiemachine automatisch doorgespoeld. De Neff C77V60N2 is geschikt voor inbouw in een hoge kast van 60 cm breed.
Neff C77V60N2. Bron: Neff.

Inbouwapparatuur: koelkast

De koude temperatuur in een (inbouw) koelkast zorgt ervoor dat de activiteit van de bacteriën in de producten afneemt, zodat het langer duurt voordat producten bederven. Een koelkast is eigenlijk een verkeerde naam aangezien de koelkast niet koelt, maar warmte afvoert. Het koelproces bestaat uit niets anders dan het opnemen van warmte door de verdamper in de koelkast en het afstaan daarvan aan de buitenlucht door de condensor aan de achterzijde. Er zijn vele soorten en maten inbouw koelkasten. Het kiezen van het juiste model is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en wensen. Zoek je een model met of zonder vriesgedeelte? Hoeveel ruimte is nodig om de koelkast te plaatsen? Twee belangrijke vragen die je beantwoordt moet hebben voordat je op zoek gaat naar een koelkast of vriezer.

Inbouwkoelkast. Bron: Bauknecht.

Bauknecht KRIS1509-A koelkast

De Bauknecht KRIS1509-A is een koellade van 90 centimeter met een bruto inhoud van 174 liter. Er is een ventilator aanwezig voor een homogene verdeling van de koude lucht. Met de koellade kun je op een overzichtelijke manier voedsel bewaren. De koellade is voorzien van een Setmo-Quick deurbevestigingssysteem. Met het Setmo-Quick inbouwsysteem op de inbouwkoelkasten en -diepvriezers van Bauknecht kan bij het inbouwen een tijdswinst van 50% behaald worden. Alle bevestigingen zijn voorgemonteerd en het afstellen is in drie richtingen mogelijk. De koellade wordt ingedeeld bij de energieklasse A+ en is voorzien van een automatisch ontdooisysteem.

Bauknecht KRIS1509-A. Bron: Bauknecht.

Etna Koel/vriescombinatie AK2178DC

De Etna AK2178DC is een ruime inbouw koel/vriescombinatie met een efficiënt energieverbruik. Deze combinatie, met een netto-inhoud van 264 liter, is voorzien van glazen legplateaus met lekrand, groentebakken, een variabele deurindeling en drie transparante vriesladen. Het koelgedeelte wordt automatisch ontdooid, maar het vriesgedeelte moet wel handmatig ontdooid worden. In de vriezer kun je per dag tot vijf kilo aan diepvriesproducten invriezen zonder kwaliteitsverlies. Probeer je meer in te vriezen, dan stijgt de temperatuur te veel. Dit kan dan ten koste gaan van andere ingevroren voedingsmiddelen in de vriezer. Deze inbouw koel/vriescombinatie beschikt over luchtcirculatie, hierdoor verspreidt de koude lucht zich door de gehele ruimte. Daardoor ontstaat er een constantere temperatuur in de inbouwkoelkast en maakt het niet uit op welke plek je je etenswaar neerlegt. De temperatuurverschillen binnenin de koelkast zijn namelijk veel kleiner.
Etna koel/vriescombinatie AK2178DC. Bron: Etna.

Whirlpool Inbouw Koelkast ARGR 717

Deze Whirlpool Inbouw Koelkast ARGR 717 is dankzij de vernieuwde 6th Sense technologie een aanwinst voor iedere keuken. De koelkast is, door de in hoogte verstelbare legplateaus en verstelbare deurvakken, gemakkelijk in te delen zodat je al je producten snel en makkelijk te vinden zijn. Met een inhoud van 181 liter is deze koelkast ruim, maar dankzij zijn energieverbruik van 120 kWh per jaar toch zeer energiezuinig.

Kenmerken
– Inhoud: 181 liter
– Energieklasse A+
– Twee groentebakken
– Vier verstelbare deurvakken
– Draairichting deuren verwisselbaar
– Drie in hoogte verstelbare legplateaus van veiligheidsglas
– Afmetingen (hxbxd) : 1020 x 540 x 545 mm
Whirlpool inbouw koelkast ARGR 717. Bron: Whirlpool.

Inbouwapparatuur: magnetron

Een magnetron kun je inbouwen in de keuken, deze wordt netjes geïntegreerd. Je hebt geen groot apparaat op het aanrecht meer staan. De werking en de mogelijkheden van een inbouw magnetron zijn gelijk aan die van een vrijstaande magnetron. Er zijn verschillende typen magnetrons verkrijgbaar, ieder met hun specifieke kwaliteiten. Zo kun je kiezen voor een solomagnetron, een magnetron met grillfunctie en een combimagnetron (magnetron met grill- en ovenfunctie). Verreweg de meeste inbouw magnetrons zijn combimagnetrons.

Inbouw magnetron. Bron: Bauknecht.

Etna Inbouw Magnetron T2144RVS

Bereid overheerlijke maaltijden in deze roestvrijstalen Etna Magnetron T2144RVS. De magnetron heeft dertien automatische kookprogramma's en is geschikt voor onderbouw. De magnetron heeft een inhoud van 44 liter en een vermogen van 900 W. Het inbouwapparaat heeft een strak rvs design en combineert een magnetronfunctie met hetelucht oven en grill. De onder- en bovenwarmte zorgen voor een volledige ovenfunctie. In de oven is met turbo hetelucht circulatie een temperatuur tot 230°C mogelijk. Deze combimagnetron is een onmisbare keukenhulp bij het bereiden van de heerlijkste gerechten.
Etna inbouw magnetron T2144RVS. Bron: Etna.

Candy magnetron MIC 201 X

Deze Candy magnetron met grill heeft acht vermogenstanden en een inhoud van 20 liter. De Candy magnetron MIC 201 X is een eenvoudige magnetron met grill voor nismaat 38 cm. De magnetron is ideaal voor het opwarmen en verwarmen van voedsel en vloeistoffen, alsmede voor ontdooien. Ook kun je met behulp van de grill een gerecht gratineren en bruineren. Dankzij het digitale display met timer en klok is deze magnetron eenvoudig te bedienen.
Candy magnetron MIC 201 X. Bron: Candy.

Inbouwapparatuur: oven

De oven is al heel lang een vertrouwd apparaat in de keuken. In een oven kun je allerlei gerechten bereiden. Je kunt er taarten en pizza's in bakken, maar ook vlees, vis, groente en aardappelen kunnen zonder veel vet worden klaargemaakt. Vaak kan in een oven ook worden gegrild. Er is een belangrijk verschil tussen bakken en grillen. Bij het bakken van gerechten circuleert de lucht in de oven . Bij grillen kan ook lucht van buiten de oven rechtstreeks in de oven komen. Ovens kunnen op verschillende manieren worden verhit. Vroeger werden ovens gestookt met hout of houtskool, later met aardgas. Tegenwoordig zijn bijna alle ovens elektrisch.

Inbouwoven. Bron: Miele.

Zanussi Inbouw Heteluchtoven ZOB 21601 XK

De Zanussi Heteluchtoven ZOB 21601 XK heeft verschillende, multifunctionele mogelijkheden. De 74 liter oven beschikt over veel kookfuncties, zoals warmte-elementen boven en onder, grill en ventilator. Wat je ook maakt, voor jezelf of voor een grote groep, het gaat gemakkelijker met de multifunctionele Zanussi ZOB 21601 XK.

Kenmerken
– Multifunctionele inbouw oven
– Energie efficiëntieklasse A
– Uitneembare inschuifhoogten
– Eenvoudig te reinigen ovendeur
– Ovenfuncties: onderwarmte, diepvriesgerechten, hetelucht, eenkringsgrill, boven- en onderwarmte, tweekringsgrill
Zanussi inbouw heteluchtoven ZOB 21601 XK. Bron: Zanussi.

Siemens HB331E2 bakoven

De bakovens van Siemens zijn voorzien van innovatieve functies die je veel tijd en moeite besparen. Deze universele bakoven van Siemens heeft vijf verwarmingssystemen. Met deze oven kun je ook snel voorverwarmen. De temperatuur is nauwkeurig te regelen van 50 tot 270 graden, de elektronische klok regelt de rest. De Siemens HB331E2 bakoven heeft ook een kinderbeveiliging en geforceerde koeling met naventilatie.

Vijf verwarmingssystemen
– 3D-hetelucht: voor de perfecte warmte-spreiding om gelijkmatig te garen en te bruinen op alle niveaus.
– Boven- en onderwarmte: de traditionele manier van bakken en braden.
– Onderwarmte: om krokante bodems te krijgen.
– Circulatie grillen: om grote stukken vlees zoals kalkoen, een en kip te bereiden.
– Vario-grootvlakgrill: voor het grillen van 'plat' vlees.

Siemens HB331E2. Bron: Siemens.

KitchenAid Twelix Artisan oven

De Twelix Artisan oven beschikt over drie verschillende bereidingsmogelijkheden in één toestel Pure stoom: dankzij een stopcontact achteraan in de oven biedt de Twelix Artisan ook de extra functie van een stoompan. Steam-assist is een combinatie van stoom en convectie. Twelix convectie is het exclusieve Twelix convectiesysteem, dat verbetert de luchtstroom en warmteverdeling in de oven waardoor de temperatuur perfect verdeeld kan worden. Daardoor kan er op drie hoogtes tegelijk worden gekookt. Deze KitchenAid Twelix Artisan oven werd ontwikkeld met behulp van het advies van experts in voedseltechnologie en getest door erkende chef-koks om zo professionele prestaties te bereiken.

KitchenAid Twelix Artisan oven. Bron: KitchenAid.

Inbouwapparatuur: wijnklimaatkast

Een wijnklimaatkast houdt de temperatuur en luchtvochtigheid zorgvuldig op het ideale niveau. Vaak beschikt een wijnklimaatkast over meerdere temperatuurzones. Dankzij die zones kun je bijvoorbeeld witte en rode tegelijkertijd op de juiste temperatuur koelen. Je wijnklimaatkast kan worden geïntegreerd als middelpunt van de keuken of functioneel geplaatst worden onder het aanrechtblad. Dankzij een wijn koelkast heb je je wijn altijd op de juiste temperatuur, waardoor deze perfect zal smaken.

Inbouw wijnklimaatkast. Bron: Gaggenau.

Atag KF8178WDL wijnklimaatkast

De Atag inbouw wijnklimaatkast KF8178WDL heeft een inhoud van 325 liter en biedt ruimte voor 72 flessen wijn. Dankzij Cool flow heeft de wijnklimaatkast een optimale temperatuurverdeling. De Atag KF8178WDL heeft twee klimaatzones die elektronisch in te stellen zijn, de bovenste zone is instelbaar van 6-11ºC en de onderste zone is instelbaar van 11-18ºC. Op die manier kun je bijvoorbeeld witte en rode wijn tegelijkertijd op de juiste temperatuur koelen. De rvs-deur is voorzien van een anit-fingerprint coating en rvs handgreep.

Kenmerken
– Engergielabel: A
– UV-filter op glazen deur
– Touch control bediening
– Zeven houten legplateaus
– Energieverbruik: 170 kWh/jaar
– Led display met temperatuurweergave
– Juiste luchtvochtigheid door speciale luchtbevochtiger
– Zowel met links- als rechtsdraaiende deur verkrijgbaar
Atag KF8178WDL. Bron: Atag.

Boretti BWK45IX wijnklimaatkast

De luxe wijn-koelkast van Boretti is uitgevoerd in een nishoogte van 45 cm en zodoende geschikt om in te bouwen in de keuken. Deze wijnklimaatkast zou dus geplaatst kunnen worden waar je normaal een combi magnetron of koffiemachine zou plaatsen. De BWK45IX is voozien van een volledig vingervlekvrije roestvrijstalen deur met degelijke deurgreep, beide vormgegeven in de Linea 45 lijn. Deze wijn koelkast biedt ruimte voor 24 flessen, de temperatuur is instelbaar van nul tot achttien graden.
Boretti BWK45IX. Bron: Boretti.

Inbouwapparatuur: vaatwasser

De vaatwasser is tegenwoordig een onmisbaar apparaat in het huishouden. Een inbouw vaatwasser kan deels geïntegreerd of volledig geïntegreerd worden in de keuken. Bij een deels geïntegreerde vaatwasser blijft het bedieningspaneel zichtbaar vanaf de buitenkant. Een volledig geïntegreerde afwasmachine wordt volledig weggewerkt en aangepast aan jouw keuken, met het bedieningspaneel onzichtbaar in de bovenrand van de vaatwasser.

Inbouw vaatwasser. Bron: Siemens.

Gaggenau Vario DF 461 vaatwasser

De vaatwassers van Gaggenau doen de afwas op de manier die je wenst: energiebesparend, efficiënt, stil en snel. Vario-vaatwassers hebben voor het schoonmaken en drogen van een volledig gevulde afwasmachine maar 57 minuten nodig. Dankzij innovatieve Zeoliet-techniek kun je de duur van het programma inkorten, energie besparen of de drogende werking verbeteren. De Gaggenau Vario DF 461 heeft zes spoelprogramma's die gecombineerd kunnen worden met maximaal vier opties.

Gaggenau Vario DF 461. Bron: Gaggenau.

Kenmerken
– Zes programma's met AquaSensor
– FlexPlus korven, volledig uittrekbaar
– Glasbeschermingstechniek
– Wit interiorlight
– Zeer stil: 42 dB
– Energie efficiëntieklasse A+++
– Aquastop met garantie

Gaggenau Vario DF 461. Bron: Gaggenau.

Bosch SMI69M25EU vaatwasser

De keukens van vandaag weerspiegelen steeds meer een individuele en duurzame levensstijl. Helder design en het combineren van luxe en duurzame materialen zijn de boventoon. Voor deze keukens heeft Bosch de nieuwe generatie ActiveWater geïntroduceerd. De Bosch SMI69M25EU heeft vier functies en zes programma's: Intensief 70ºC, Auto 45-65ºC, Eco 50ºC, Zacht 40ºC, TurboSpeed 20 min en voorspoelen. Intensieve zone, VarioSpeedPlus, HygiënePlus en Extra droog zijn de vier functies van de SMI69M25EU. Deze vaatwasser heeft energie-efficiëntieklasse A++.

Kenmerken
– Doseerassistent
– EcoSilence Drive
– Waterbesparingssysteem
– Elektronische starttijduitstel: 1-24 uur
– Elektronische bijvulaanduiding voor zout
– Elektronische bijvulaanduiding voor spoelmiddel
Bosch SMI69M25EU. Bron: Bosch.

Neff S51D50X2EU vaatwasser

De vaatwassers van Neff bieden veel ruimte en flexibiliteit. De Neff S51D50X2EU vaatwasser heeft dankzij VarioSpeed de looptijd van de afwasprogramma's met ongeveer 50% gereduceerd. Dankzij een uniek, extra intensief vaatwasprogramma krijg je zelfs de vuilste potten en pannen schoon. Tijdens het programmaverloop verschijnt op de keukenvloer voor de voet van de afwasmachine een tijdsindicatie dat wordt geprojecteerd en pas na het einde van het programma verdwijnt. De beladingssensor meet hoeveel water in contact komt met de vaat en de beladingshoeveelheid. Op basis van dit meetresultaat wordt de optimale hoeveelheid water vrijgegeven. AquaStop is een veiligheidssysteem dat elke vorm van waterschade voorkomt, onafhankelijk van het stroomnet.

Vijf programma's
De Neff S51D50X2EU heeft vijf programma's:

– Chef: 70°C
– Normaal: 65°C
– Eco: 50°C
– Snel: 45°C
– Voorspoelen
Neff S51D50X2EU. Bron: Neff.

Meer weten over keukenapparatuur? Lees dan ook de volgende artikelen:

Met welke pan ga jij koken?

Goede afzuiging in de keuken

Keukenmixer: mixen, kneden of pureren

Koffiezetapparaat: in vele soorten en maten

Koelkast & Vriezer: belangrijk in elke keuken

Keukenapparatuur: fornuis, oven en magnetron

Koken is niet moeilijk; gebruik keukenapparatuur

Semi- of volautomatische espressomachine voor thuis


Meer weten over keukens? Lees dan ook de volgende artikelen:

De financiering van je nieuwe keuken

Keukenfronten: de keuken aangekleed

Warm water: onmisbaar in elke keuken

Vloer en wand: de afwerking in de keuken

Installatie keuken: zelf doen of laten doen

Maatwerkkeukens: al jouw wensen verwezenlijkt

Keukenkraan: fraai vormgegeven en functioneel

Opbergen in de keuken: Optimale keuken kasten

Achterwand keuken: welk materiaal, welke eisen?

Keukenrenovatie: geef je keuken een ander gezicht

Spoelbakken: allerlei mogelijkheden voor je keuken

Reacties