Keuken

Op zoek naar keukeninspiratie?

Ben je toe aan een nieuwe keuken? Dan wil je eerst inspiratie op gaan doen. Wij helpen je graag op weg!
Allereerst ga je kijken welke stijl jij mooi vindt. Ga je voor landelijk of modern? Of wil je een combinatie van beiden?

Landelijke keuken

Met een landelijke keuken ga je voor sfeer en luxe. Warme kleuren en authentieke materialen worden op een slimme manier gecombineerd met moderne apparatuur. Het resultaat is een landelijke keuken die even praktisch als prachtig is en onmiddellijk uitnodigt om uitgebreid bij te praten met familie en vrienden. Een landelijke keuken vormt zo het hart van je woning.

Ontdek meer landelijke keukens

Moderne keuken

Met een moderne keuken bedoelen we een keuken die in een strakke, moderne stijl is vormgegeven. Deze vormgeving gaat in een moderne keuken hand in hand met techniek. Alle elementen zijn goed bereikbaar, er is voldoende ruimte om gerechten te bereiden. Vaak is keukenapparatuur afgestemd op de strakke vormgeving en de moderne keuken is door de strakke lijnen zeer makkelijk in onderhoud.

Meer moderne keukens zien?

Keukenapparatuur

Behalve de stijl is ook de keuze voor de apparatuur van groot belang. Welke oven of kookplaat je kiest bepaalt voor een groot deel je kookgemak.

Ovens

Grofweg kun je ovens in groepen verdelen: conventionele en multifunctionele ovens.
Voordeel van moderne conventionele ovens is dat de onder- en bovenverwarming vaak apart in te stellen zijn. Zo kun je, door alleen de onderverwarming aan te zetten, pizzabodems afbakken of een vochtige quiche netjes garen.

Multifunctionele ovens bevatten naast de conventionele wandverwarming nog andere manieren om gerechten in de oven te bereiden: hetelucht, grill, magnetron en stoom.
Met name stoomovens of een stoomfunctie in een oven zien we steeds vaker. En dat is niet onterecht: in relatief weinig tijd worden gerechten knapperig
en sappig.

Kookplaat

Wat de kookplaat betreft kiezen de meeste mensen, zeker met de huidige gasprijzen, tegenwoordig voor inductie.

Inductiekookplaat

Een inductiekookplaat werkt met een magnetisch veld. Het magnetische veld zorgt voor een zeer snelle verwarming van de pan. Je water kookt sneller en je boter is in recordtempo gesmolten. Omdat de magneet zelf geen warmtebron is, maar de combinatie van de magneet met de pan warmte veroorzaakt, wordt het kookoppervlak nooit zo heet als bij een keramische of gaskookplaat.

Let op! Bij een inductiekookplaat is een aparte groep een vereiste.

Meer kookplaten zien?