Een traditie van gezelligheid

De perfecte manier om een dag af te sluiten: thuiskomen na een lange dag werken en tot rust komen in uw eigen huis.

Warmte en veiligheid

Een gezellige keuken zorgt ervoor dat u de stress kunt vergeten en de dagelijkse zorgen achter u kunt laten. Hier vindt u tips en informatie over hoe u uw moderne landelijke keuken kunt omtoveren tot een plek waar het hele gezin zich thuis voelt.

Varianten van de landelijke stijl
Niet iedereen is een fan van de klassieke landelijke stijl. Grote landelijke meubelen passen bijvoorbeeld vaak niet in kleine appartementen. Daarom kiezen stedelingen meestal voor de moderne landelijke stijl. De strakke moderne landelijke stijl combineert traditionele landelijke details met industrieel design. Strakke vormen zetten de toon, maar worden doorbroken met details als knusse pelzen, sierlijke bijzettafels en modern porselein. Deze interieurstijl komt ook dicht in de buurt van de Scandinavische levensstijl die gebaseerd is op hygge ('gezelligheid' in het Deens). De Scandinavische landelijke stijl baseert zich op bijzonder rustige kleuren: witte meubels en accessoires geven elke ruimte een rustige uitstraling die u uitnodigt tot ontspanning. Veel kussens, dekens, lampen en warme houttinten versterken de 'hyggelige' sfeer.

De mediterrane landelijke stijl, die sterke kleuren gebruikt, is een heel andere zaak. Die wordt gedefinieerd door zonnige gele muren, vaak contrasterend met donkere houten meubels. Het diepe blauw van de zee, turquoise tinten in de accessoires en materialen zoals leer en gietijzer maken het plaatje compleet. De Britse landelijke stijl gaat terug naar de basis. Ook hier domineren donkere houttinten, gecombineerd met rijke kleuren op de muren en gestreepte accessoires.

Do's

  • Gebruik natuurlijke stoffen en materialen
  • Contrasteer houten meubels met accessoires in pasteltinten en streepjesmotieven
  • Kies makkelijke, comfortabele meubels
  • Kies voor meubels met eigen karakteristieken en slijtageverschijnselen

Don’ts

  • Vermijd meubelen met verchroomd metaal
  • Pas geen strikt minimalistisch design toe op uw woonruimtes
  • Vermijd meubels met veel hoeken en randen
  • Gebruik zo weinig mogelijk opzichtige, onnatuurlijke kleuren
  • Stap af van de multifunctionele meubels – geselecteerde individuele meubelstukken belichamen de charme van een landhuis.

Spoeltafels in een landelijke stijl: de spoeltafel in hoevestijl maakt een comeback
Moderne landelijke keukens worden aangevuld met spoeltafels van roestvrij staal en natuurlijke materialen. De granieten spoeltafels van Silgranit en de keramische spoeltafels van BLANCO zijn bijvoorbeeld beschikbaar in matte kleuren, die perfect passen bij het totaalbeeld van een moderne landelijke keuken. Ze doen denken aan de klassieke keramische spoeltafels in hoevestijl die in de tijd van uw grootouders een van de klassieke kenmerken van de landelijke keukens waren. Vandaag de dag zijn moderne spoeltafels zoals de PANOR gebaseerd op dit beproefde en geteste ontwerp. De keramische spoeltafel is verkrijgbaar in vele warme kleuren die zich mengen in de gezellige sfeer van een landelijke keuken. Maar de moderne landelijke spoeltafels verliezen niets op het vlak van comfort. Ze hebben bijzonder grote spoelbakken, die veel ruimte bieden voor het schoonmaken. De spoeltafel geeft u ook de mogelijkheid om er een snijplank op te plaatsen, waardoor er extra werkbladruimte ontstaat.

Om ervoor te zorgen dat de details van het keukendesign consistent zijn, zijn de accessoires ook op kleur afgestemd. Daar hoort ook de mengkraan bij. Om aan te sluiten bij de landelijke look moet die niet te hoekig of verbluffend zijn. In warme kleuren zoals keramisch wit of alugrijs past de mengkraan bij de natuurlijke kleuren van de landelijke keuken.

Laat je verder inspireren hoe je een landelijke keuken ontwerpt via www.blanco.be.