KitchenAid Twelix Artisan-oven

Gastronomisch gegaard: KitchenAid Twelix Artisan-oven is uitgerust met revolutionaire technologie.

18 Juli 2013

Gastronomisch gegaard: KitchenAid Twelix Artisan-oven is uitgerust met revolutionaire technologie.

KitchenAid heeft er weer een ster bij. De nieuwe oven, Twelix Artisan, tilt je culinaire talenten naar een gastronomisch niveau dankzij de unieke stoomtechnologie en de waaier aan mogelijkheden. Concreet vertaalt zich dat naar nog meer vrijheid in je keuken. De gloednieuwe oven is dan ook geïnspireerd op de legendarische Artisan-keukenrobot van KitchenAid.

Met de iconische Artisan-keukenrobot, ontwikkeld in 1919, schreef KitchenAid geschiedenis: het design was ongezien, de culinaire mogelijkheden waren ongekend. Vandaag verlegt het merk opnieuw grenzen met Artisan, een oven die professionele precisie in je keuken brengt en culinaire creativiteit technologisch ondersteunt.

Het geheim van de Twelix Artisan-oven zit hem in de accessoires. Zo is er allereerst de stoompan. Als je deze activeert, creëert de oven een perfecte stoomomgeving. Hobbykoks en professionele chefs krijgen zo drie verschillende kookopties in één oven: traditionele convectie, stoom en een combinatie van convectie en stoom. De multifunctionele Artisan-oven kan je helemaal op jouw maat uitbreiden. Op termijn plant KitchenAid onder meer accessoires als een actieve pizzasteen en een koffiebonenbrander.

Pure stoom

Stomen in een convectieoven? Geen enkel probleem voor de nieuwe Twelix Artisan. Kies je ingrediënten en leg ze in de speciaal ontwikkelde stoompan. Met zijn toegepaste technologie garandeert KitchenAid je professioneel gestoomde (onder 100°C), lekkere en lichte resultaten, waarbij alle ingrediënten zachtjes en gelijkmatig gegaard worden. Gezond ook, want door te stomen gaan er vrijwel geen vitamines en voedingswaarde verloren. Ook behoudt je gerecht zijn natuurlijke aroma, textuur en kleur – of je nu vlees, kip of vis in de oven gaart.

Conventioneel koken met stoom

Bij Twelix Artisan kan je kiezen uit vier voorgeprogrammeerde stoomfuncties, specifieke combinaties van conventioneel koken met stoom. Na je keuze, regelt de oven automatisch de temperatuur en stoomintensiteit voor een krokant én mals gerecht. Resultaat? Een sappig gebraad, zacht gegaarde vis… Een vijfde stoomfunctie laat je toe om temperatuur en stoom zelf in te stellen.

Toptechnologie Twelix

Dankzij de exclusieve Twelix-technologie van KitchenAid krijgen je ovengerechten sterallures. Met twee verwarmingselementen in de vorm van een halve cirkel, garandeert dit revolutionair convectiesysteem een optimale luchtstroom in de hele oven. Ook ben je zeker van een gelijkmatige warmteverspreiding – zodat je makkelijk in twee of drie lagen boven elkaar kan koken, met perfect gegaarde gerechten als resultaat.

Doordat de temperatuur overal in de oven gelijk blijft – zowel boven als onder, vooraan als achteraan – kan je op verschillende niveaus verschillende gerechten bereiden. Met dit systeem van ‘multi-level koken’ geeft KitchenAid je alle creatieve vrijheid, zonder dat smaken of aroma’s zich vermengen. Daarnaast vermindert Twelix de voorverwarm- en kooktijden. Klaar om familie en vrienden te verrassen met een succulent stukje mals gebraad, geserveerd met knapperige krieltjes? Of zelfgemaakte pizza, brood, croissants, taarten of het meest verfijnde gebak?

Praktische info:

Verkoopprijs KitchenAid Twelix Artisan-oven: 2.599 euro
Verkrijgbaar vanaf september 2013

Meer informatie: www.kitchenaid.nl

Publicatiedatum: 18 juli 2013

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties