Foto: keuken_maatwerk1

Maatwerkkeukens: al jouw wensen verwezenlijkt

Verschillende wensen en verschillende mogelijkheden. Met een keuken op maat worden jouw kookdromen werkelijkheid.

Guido van Loon

Foto boven: Zwiers Meubelmakerij.

Maatwerk: werk dat precies op maat wordt gemaakt. Een maatwerkkeuken wordt ontworpen naar jouw specifieke wensen en voorkeuren op het gebied van inrichting, interieur, stijl, materiaal, kleur, detaillering of een mix van deze elementen. Voor keukenontwerpers een uitdaging, voor de consument de oplossing.

Wat vind je mooi?

Het oriënteren, ontwerpen en installeren van een keuken is te vergelijken met het koken van een diner. Dat gaat volgens recept, met afgemeten ingrediënten en een logische volgorde. Maar het kan ook anders. Over smaak valt niet te twisten, en dus over keukens ook niet. De inrichting van een keuken is heel persoonlijk en complex. Je krijgt te maken met duizend en een mogelijkheden en beperkingen. Wat vind je mooi? Wat wil je allemaal precies? Wat kan wel en wat kan er nou net niet? En hoe moet dat gebeuren? Maatwerkspecialisten kunnen jou hierin begeleiden en adviseren.

Maatwerk keuken. Bron: Keukenstyle.

Unieke oplossingen

Met maatwerk wordt optimaal gebruikgemaakt van elke centimeter in de keuken. Lastige hoekjes en schuine wanden krijgen unieke oplossingen voor een praktische inrichting. Maatwerk en ergonomie gaan namelijk hand in hand. Bij het ontwerp gaat extra veel aandacht uit naar gebruikersgemak en comfort. Lichaamslengte, levensstijl en gezinssamenstelling zijn ook belangrijke aspecten waarnaar gekeken wordt.

Maatwerk keuken. Bron: DeCor Keukens.

Jouw wensen

Misschien ben je op zoek naar ruimte om al jouw kookgerei uit te stallen of wellicht wil je extra veel opbergmogelijkheden? Het kan ook zijn dat je een kindvriendelijke keuken wilt om samen met de kids veel tijd door te kunnen brengen in een gezellige woonkeuken. Of verschillen jou en jouw partner veel van lengte, maar wil je wel samen kokkerellen in de keuken? 

Om een mix van alle persoonlijke wensen te verwerken tot jouw droomkeuken kunnen ervaren keuken- of meubelmakers ingeschakeld worden. Eigen ideeën worden begeleid van idee tot vakkundig eindresultaat. Jouw betrokkenheid kan, naar keuze, ver gaan. Soms is het zelfs mogelijk om een kijkje te nemen in de werkplaats of fabriek terwijl de keuken gemaakt wordt. Echt een aanrader.

Mix and match

Als de juiste materialenmix nergens te vinden is, hoeft dat helemaal geen probleem te zijn. Populair is de mix van hout met rvs; strak, design en toch een sfeervolle natuurlijke uitstraling. Het leuke van maatwerk is dat er allerlei originele oplossingen zijn voor het inbouwen van bijvoorbeeld wijnrekken en sfeervol verlichte nisjes.
Laat je ook inspireren door de vakkundige zelf. Uit ervaring heeft deze vaak ideetjes waar je zelf misschien nooit aan zou denken. Heb je specifieke wensen op het gebied van duurzaamheid, energiebesparing en milieuvriendelijke oplossingen, laat ook dit aan de specialist weten. 
Maatwerk keuken. Bron: Grando.

Voor een complete uitstraling informeer je ook naar de mogelijkheden met de vloer, wand, verlichting en verwarming. Een achterwand kan vaak gemaakt worden van hetzelfde materiaal als het werkblad en een designradiator kan een echte eyecatcher zijn in de ruimte. 

Jouw persoonlijke wensen worden vertaald naar een uniek ontwerp, afgestemd op de daarvoor beschikbare ruimte. Zijn keuken- en meubelmakers geen heerlijke schakel tussen jouw eigen idee en het uiteindelijke droomproduct!

Maatwerk keuken. Bron: Houtwerk.

 

Meer weten over keukens? Lees dan ook de volgende artikelen:

Keukenrenovatie: geef je keuken een ander gezicht

Achterwand keuken: welk materiaal, welke eisen?

Keukenfronten: de keuken aangekleed

Warm water: onmisbaar in elke keuken

Keukenkraan: fraai vormgegeven en functioneel

Spoelbakken: allerlei mogelijkheden voor je keuken

Opbergen in de keuken: Optimale keuken kasten

Maatwerkkeukens: al uw wensen verwezenlijkt

Vloer en wand: de afwerking in de keuken

Installatie keuken: zelf doen of laten doen

De financiering van je nieuwe keuken

 

Meer weten over keukenapparatuur? Lees dan ook de volgende artikelen:

Koken is niet moeilijk; gebruik keukenapparatuur

Met welke pan ga jij koken?

Keukenmixer: mixen, kneden of pureren

Koffiezetapparaat: in vele soorten en maten

Semi- of volautomatische espressomachine voor thuis

Keukenapparatuur: fornuis, oven en magnetron

Goede afzuiging in de keuken

Koelkast & Vriezer: belangrijk in elke keuken

Inbouwapparatuur: houd je keuken ruim en overzichtelijk

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties