Koffiezetapparaat: in vele soorten en maten


Er zijn vele koffiezetapparaten, maar koffiezetten met één druk op de knop is in. Voor een ouderwets bakje koffie bestaat ook het filter koffiezetapparaat.

Koffiezetapparaten en espressomachines bestaan er in diverse kleuren en materialen. De meest gebruikte materialen zijn plastic (in allerlei kleuren), metaal en rvs. Momenteel zijn koffiemachines van roestvrij staal erg populair. Omdat een koffiezetapparaat vaak gebruikt wordt wil het oog natuurlijk ook wat, design is daarom van belang. Geavanceerde koffiemachines worden steeds vaker gebruikt in de keuken. Heerlijke koffie en het liefst zo vers mogelijk. De koffiezetapparaten met verse koffiebonen zijn in opkomst. Ook krijgen de koffiezetapparaten steeds meer functies, zodat je eindeloos met je koffie kunt variëren. 

Dubbele koffiezetapparaat

De dubbele koffiezetapparaten hebben twee kannen naast elkaar die tegelijkertijd koffie kunnen zetten. Dit koffiezetapparaat is behoorlijk handig als het koffieverbruik hoog is.  

Volautomatisch koffiezetapparaat

Met een simpele druk op de knop heb je een overheerlijke espresso of koffie. En tegenwoordig zijn er ook meer geavanceerde machines die een complete cappuccino of latte macchiato voor je kunnen maken. Met een volautomatische koffiezetapparaat gaat alles heel gemakkelijk. Je hoeft zelfs het apparaat niet te reinigen of spoelen, tenzij deze het aangeeft. 

Koffiezetapparaat met koffiepads

Deze koffieapparaten zijn geschikt om één of twee koopjes koffie tegelijk te zetten. Je doet een koffiepad in het koffiezetapparaat, drukt op een knop en een heerlijke kop koffie wordt meteen voor je klaar gemaakt. 

Filter koffiezetapparaat 

Bij een filter koffiezetapparaat bestaat het het koffiezetapparaat uit twee delen, die worden gescheiden door een papieren filter. In het bovenste deel wordt de filterkoffie gedaan, er wordt verhit water op het koffiepoeder gedruppeld of gegoten. In het onderste deel wordt de koffie opgevangen in een kan en meestal warm gehouden door een warmhoudplaat. 

Koffiemachine met koffiebonen

Des te verser het koffiemaalsel, des te smaakvoller de koffie. Met een koffiezetapparaat met koffiebonen worden verse koffiebonen gemalen voor jouw heerlijke kop koffie. Daardoor smaakt de koffie nog beter.

 

Meer koffiemachines zien? Kijk een op Koffiecentrale.

 

Guido van Loon - Wonen.nl

AANBEVOLEN

Leuke jaren 50 stijl popcorn machines

Heerlijk met een grote bak popcorn op de bank een film kijken. Ontdek de leukste...

vers gebrande koffiebonen Guatamala

vers gebrande koffiebonen Emporio

Keukenapparatuur en keukengerei. Doe hier je ideeën op voor je keuken.

Doe hier je ideeën op voor het kopen van keukenapparatuur of het indelen van je...

Je keuken aankleden met de mooiste apparatuur. Bekijk hier onze 7 tips.

Met keukenapparatuur hoef je niet meer moeilijk te doen om mooie creaties in je ...

Keukenmixer: mixen, kneden of pureren

Een keukenmixer gebruik je al lang niet meer alleen om beslag te mixen. Een mixe...

Advertentie