Morso 7900 serie

De Morsø 7900 houtkachel heeft een vernieuwend design gebaseerd op een modulair systeem.

De Morsø 7900 serie

Elke houtkachel kan worden aangepast aan de individuele behoeften wat betreft design en functionaliteit.

De enorme glasruiten aan de voor- en zijkant van de kachel geven een prachtig zicht op de vlammenspel die zo op een bijna natuurlijke manier de kamer inspringt. u kan de vlammen immers vanuit alle hoeken bewonderen. De binnenkant van de kachel heeft ook een subtiele lift ondergaan.

De tegels van de verbrandingskamer, de vermiculiet, hebben een zachte antracietgrijze kleur, waardoor de vlammen nog beter overkomen en de kachel een stijlvolle en harmonieus gekleurde component is in de ruimte. naast de cosmetische lift, vergroot de tegelmassa de kracht en stevigheid van de verbrandingskamer ook beduidend.

Een ander bijzonder leuk detail is het volledig nieuwe zelfsluitende deursysteem, waarbij de deur met een zacht, exclusief zuchtje op zijn plaats schuift.

De handgreep bevordert het zuivere en eenvoudige lijnenspel van de kachel, verwijzend naar gezelligheid en naar de goede oude tijd. De kleine luchttoevoerklep past bij de handgreep en vormt een speciaal uitgekiend designelement dat natuurlijk en comfortabel in de hand ligt. Beide handgrepen zijn speciaal in roestvrij staal ontworpen door Morsø.
 

Omschrijving Morsø 7900-serie

Voor de 7900 serie werkte Morsø samen met ontwerper Monica Ritterband om een nieuwe reeks gietijzeren houtkachels te ontwerpen waarvan het design en de functionaliteit in ieder huis passen en waarbij kwaliteit de kerngedachte is.

De 7900 heeft een vernieuwend design gebaseerd op een modulair systeem, waardoor elke houtkachel kan worden aangepast aan de individuele behoeften wat betreft design en functionaliteit.

Morsø heeft alweer iedereen verbaasd met haar voortdurende en vastberaden inspanningen om van vuur een natuurlijk, decoratief en esthetisch element te maken dat deel uitmaakt van het comfort en de warmte van ieder huis. Ze ontwierp een kachel waarvan over elk detail zorgvuldig werd nagedacht. Iedereen die bij de ontwikkeling betrokken was heeft zijn uiterste best gedaan om een product te maken van topkwaliteit. het eerste wat opvalt is het grote glasoppervlak.

Morsø serie 7900 bestaat uit lichte en elegante ontwerpen, ongeacht de gekozen kachelmodulecombinaties. Dat is vooral te danken aan het feit dat Monica Ritterband een klein ingesprongen voetstuk heeft gebruikt om de kachel zichtbaar te verhogen, zodat het pure en stevige gietijzer wordt ervaren als licht en bijna zweverig.