Foto: Topkunstgras

Revolutie in kunstgras land: volledig recyclebaar kunstgras!

Deze baanbrekende stap markeert een keerpunt in de kunstgrasindustrie en belichaamt de overtuiging dat een betere wereld begint bij onszelf.

Daphne 30 April 2024

In een tijd waarin duurzaamheid centraal staat, staat Top Kunstgras aan de spits met de lancering van een volledig recyclebaar kunstgrasproduct genaamd Just Green. Deze baanbrekende stap markeert een keerpunt in de kunstgrasindustrie en belichaamt de overtuiging dat een betere wereld begint bij onszelf. Met Just Green legt Top Kunstgras de nadruk op circulariteit, een aspect dat tot nu toe vaak ontbrak in hun aanbod.

De ontwikkeling van Just Green is het resultaat van jarenlange inzet voor duurzaamheid, zowel in bedrijfsvoering als in productontwikkeling. Het bedrijf heeft zich toegewijd om kunstgras te produceren dat niet alleen duurzaam is tijdens gebruik, maar ook aan het einde van zijn levenscyclus. In tegenstelling tot traditionele kunstgrassen, die vaak uit diverse materialen bestaan en daarom lastig te recyclen zijn, is Just Green vervaardigd uit 100% identiek materiaal. Dit maakt hoogwaardige recycling mogelijk, waardoor het kunstgras een tweede leven kan krijgen als diverse nieuwe producten, zoals lampenkappen, tuindecoraties, picknicktafels of zelfs nieuw kunstgras.

Just Green valt niet alleen op vanwege zijn recyclebaarheid, maar ook vanwege zijn esthetische kwaliteiten. Het kunstgras heeft een natuurlijke uitstraling door een mix van groentinten en voelt uitzonderlijk zacht aan. Deze eigenschappen maken Just Green tot een van de meest aantrekkelijke en comfortabele kunstgrasopties in het assortiment van Top Kunstgras. Bovendien biedt het product indrukwekkende waterdoorlaatbaarheid, tot wel negen keer hoger dan reguliere kunstgrassen, en is het geschikt voor intensief gebruik.

De toewijding aan duurzaamheid gaat verder dan het product alleen. Top Kunstgras heeft grote stappen gezet om ook de bedrijfsvoering te verduurzamen. Het bedrijfspand en magazijn worden voor 90% voorzien van zelf opgewekte energie, afkomstig van zonnepanelen op het dak. Aanvullende energiebehoeften worden ingevuld door lokale windenergie, en het gebouw is volledig gasloos. Verwarming in de winter en koeling in de zomer worden verzorgd door een aardwarmtepomp, waarmee het bedrijf zijn energieverbruik minimaliseert en streeft naar een energieneutrale operatie.

Ook het wagenpark van Top Kunstgras heeft een duurzame transformatie ondergaan, waarbij dieselauto's zijn vervangen door hybride en volledig elektrische voertuigen. Deze verschuiving draagt bij aan een aanzienlijke vermindering van de dagelijkse uitstoot van het bedrijf.

Als onderdeel van de lancering van Just Green heeft Top Kunstgras een speciale actie aangekondigd: gratis installatie van Just Green kunstgras gedurende heel 2024. Hiermee benadrukt het bedrijf zijn betrokkenheid bij een duurzame toekomst en biedt het klanten de kans om deel te nemen aan deze groene revolutie zonder extra kosten.

Just Green vertegenwoordigt meer dan alleen een product; het is een statement van Top Kunstgras over de koers die de industrie moet volgen. Het onderstreept de noodzaak van circulariteit in productontwerp en biedt een oplossing die zowel praktisch als esthetisch aantrekkelijk is. Door te kiezen voor Just Green maken klanten niet alleen een duurzame en mooie keuze voor kunstgras, maar dragen ze ook bij aan een circulaire economie en een beter milieu.

Met de introductie van Just Green zet Top Kunstgras een cruciale stap voorwaarts in het verduurzamen van de kunstgrasindustrie. Het bedrijf laat zien dat het mogelijk is om de normen te verleggen.

Reacties