Somfy Indoor Camera

Met deze Somfy Indoor Camera ben je altijd thuis. Met de HD-camera houdt deze indoor camera jouw huis in de gaten als je weg bent en ontvang je een melding op je telefoon als er iets niet klopt. Zodra je weer thuis bent gaat de camera in de Privacymodus.

Getest door:

Even voorstellen...

Ik ben Nicole uit Amsterdam, wij hebben thuis 3 honden en 3 katten rondlopen en zijn uiteraard heel erg benieuwd hoe deze zich gedragen gedurende onze afwezigheid. We weten dat er twee goede wakers bij zitten, we horen nooit klachten van de buren maar zijn toch wel benieuwd hoe het gedrag is als wij niet thuis zijn. Daarnaast wonen we in een buurt waar de laatste tijd meldingen binnenkomen van pogingen tot inbraak. We gaan de camera zo op stellen dat we kunnen zien wat er buiten het keukenraam gebeurt en hoe de honden hierop reageren.

Beeldkwaliteit

De beelkwaliteit is geweldig, je kunt hem zelf aanpassen. Wij hebben hem op full HD staan. Het bereik van de lens is overigens ook enorm, de camera staat bij ons op een kast in de hoek van de kamer en werkelijk alles is te overzien. Dit is uiteraard super.

Design

We waren blij verrast toen we de camera uitpakten. Mooi rond, klein design dus makkelijk om een plekje in de huiskamer te geven. Misstaat absoluut niet en past (denken wij) in elk interieur.

Gebruiksgemak

Na het installeren hebben we ons verdiept in de app die hoort bij de camera. Er zijn veel mogelijkheden, beeldkwaliteitsinstelling en gevoeligheid van de camera op bewegingen. We hebben op ons gemak de app doorgespit en alles is instelbaar naar eigen wens. Hierna maken we dagelijks gebruik van de app om thuis te checken wat er gebeurt. Het inloggen gaat snel en je hebt binnen een paar seconden verbinding met de camera. Eenvoudig en snel.

Installatiegemak

Het installeren via de app op de mobiele telefoon ging vrij vlot, na installatie volgde er direct een update voor de camera. Hierna werkte de camera perfect. De hele installatie heeft ons hooguit 15 minuten gekost. Alles werkt, zelfs de microfoon waardoor je op afstand thuis hoorbaar bent op de camera.

Conclusie

Onze conclusie thuis is dat de Somfy Indoor camera doet waarvoor hij bedoeld is. Haarscherp beeld, en vanaf afstand kun je altijd een kijkje nemen hoe het er thuis voorstaat. Indien gewenst kun je een melding ontvangen wanneer er activiteiten zijn binnenshuis. Echt een prima systeem.

Reacties