Foto: Skargards_hottub

Tuinontwerper deelt tips voor het integreren van een Skargards Hot Tub

Hoe je een wellnessoase met een hottub kunt ontwerpen en waar je op moet letten

28 April 2024

In 2022 creëerde de Britse tuinontwerper Victoria Wade een speciale plek in haar tuin voor haar eigen Skargards hottub. Deze is genesteld tussen een vijver en stenen muren, omgeven door zilverberken, varens en grassen die niet alleen schaduw bieden, maar ook een unieke bosatmosfeer creëren. In samenwerking met het Zweedse bedrijf Skargards heeft Wade nu haar tips onthuld over hoe je een wellnessoase met een hottub kunt ontwerpen en waar je op moet letten.

 • De locatie: Victoria Wade raadt aan om een rustige en ongestoorde plek te kiezen: "Zorgen dat het hottubgebied afgezonderd en niet zichtbaar is, biedt een gevoel van privacy en ontspanning," zegt ze. Dit kan worden bereikt met behulp van hekken of natuurlijke barrières, zoals bomen en groenblijvende planten.
   
 • Het fundament: Je kunt kiezen tussen een stenen fundament, een houten terras of een grindbed. "Een grindbed geeft een natuurlijke uitstraling en is kosteneffectiever voor een tuin met een beperkt budget," benadrukt Wade. Het planten van kruiden en droogteminnende planten zoals vaste madeliefjes is ook aan te raden. Een houten terras creëert een moderne look en maakt het mogelijk om blootsvoets te lopen. Zij koos zelf voor leistenen platen, die zeer robuust en comfortabel zijn.
   
 • Het pad: Om ervoor te zorgen dat het komen en gaan naar de hottub net zo comfortabel is als het weken zelf, adviseert Wade om een comfortabel pad aan te leggen dat zonder schoenen begaanbaar is. Ze koos voor leistenen platen in haar eigen tuin.
   
 • Het design: De sleutel is eenvoud. "Houd omringende elementen minimaal om de hottub als hoofdkenmerk te laten zonder de ruimte te overvol te maken," legt de tuinontwerpster uit. "Door een schone en onopgesmukte esthetiek te creëren, wordt de hottub een visueel opvallend middelpunt dat de aandacht trekt en de algehele sfeer van het gebied versterkt."
   
 • De ambiance: Planten kunnen de omgeving aanvullen. Kamperfoelie of jasmijn zijn bijzonder geschikt omdat ze in de zomer een heerlijke geur afgeven. Geschikte verlichting, zoals omhoog gerichte lichten of lichtslingers, creëren ook een speciale sfeer.
Reacties