Foto: Zwembad_-_The_Art_of_Living

Ontdek alle mogelijkheden voor een buiten- en binnenzwembad

Droom jij ook van een buitenzwembad? Een buitenzwembad geeft je tuin een luxe uitstraling en bovendien biedt het verkoeling op warme zomerdagen.

Maaike 01 Mei 2024

Een buitenzwembad laten aanleggen is een hele investering, en het kan lastig zijn bepaalde keuzes te maken. Alleen de keuze voor de zwembad tegels is al een hele opgave. Bovendien kun je nog meer aspecten toevoegen zoals een poolhouse of zelfs binnenzwembad.

Zwembaden in alle soorten en maten

Een buitenzwembad laten aanleggen is een groot project waar veel bij komt kijken. Zowel bij een grote tuin verbouwing of aanleg van een compleet nieuwe tuin. Laat je daarom goed informeren: bezoek verschillende showrooms, maak een lijst van jouw wensen en behoeften en vraag brochures op bij meerdere partijen. Schakel ook een professional in. Zo krijg je een advies op maat, wat precies past bij jouw wensen. Een professional heeft namelijk de expertise en jarenlange ervaring. Zo weet je zeker dat je niks mist.

Een zwembad vlonder

De laatste details: zwembad tegels of een zwembad vlonder rondom je buitenzwembad. Kies duurzame tegels die bestand zijn tegen vorst, krasbestendig zijn en tegen chemicaliën kunnen. Veiligheid voorop: de tegels moeten ook absoluut slipbestendig zijn. Welke materialen zijn geschikt? Keramische tuintegels of betontegels kunnen perfect dienen als zwembadtegels. Liever een houtlook? Dan kun je kiezen voor een houten vlonder van echt hout of duurzaam alternatief zoals kunststof. Tegenwoordig heb je heel veel alternatieven die nauwelijks zijn te onderscheiden van echt hout. Ze bieden vaak meer voordelen dan echt hout: kunststof planken met houtlook die bestand zijn tegen verkleuring, schimmel, vocht en niet kromtrekken.

Wat is een poolhouse

Een poolhouse is een buitenhuisje waarin de technische aspecten van een zwembad worden opgeslagen. Behalve dat, is het ook een additioneel gebouw waar je na het zwemmen kunt ontspannen en genieten. Zo kun je er bijvoorbeeld een sauna plaatsen, lounge en zelfs keuken faciliteiten. Een poolhouse kan de constructie hebben van een overkapping, maar ook volledig worden dichtgemaakt door bijvoorbeeld een glazen wandsysteem. Ga je nog een stapje verder? Dan kan een poolhouse zelfs bestaan uit meerdere wellness faciliteiten en een binnenzwembad. Kies je voor een binnenzwembad dan ben je niet gebonden aan de weersomstandigheden. Je kan dus ieder seizoen genieten van je zwembad.

Het proces van een binnenzwembad

Net zoals een buitenzwembad is een binnenzwembad laten plaatsen is een ingewikkeld proces waar veel bij komt kijken. Zelfs ingewikkelder dan het plaatsen van een buitenzwembad. Dit komt doordat het leefklimaat van je huis veranderd door de grote hoeveelheid water. Er moet een goede installatie worden geplaats die het klimaat regelt. De ruimte moet namelijk in balans zijn wat betreft de temperatuur en vocht moet weg kunnen. Anders kun je problemen gaan ervaren zoals schimmel.

Voordelen binnenzwembad

Heb je bovenstaande op orde dan ervaar je veel voordelen. Met een binnenzwembad heb je minder verwarmingskosten dan een buitenzwembad. De binnentemperatuur is namelijk constant. Zo blijft ook de temperatuur van je water constant. Zo is er geen sprake van energieverlies. Zoals we hierboven al hebben benoemd kun je het hele jaar door gebruiken maken van een binnenzwembad.

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie? Bezoek dan The Art of Living voor nog meer woon- en tuininspiratie.

Reacties