De helende werking van een jacuzzi

Een jacuzzi in de tuin, heerlijk ontspannend in warm water met bubbels. Wie wil dat nu niet?

Genieten in de jacuzzi

Een jacuzzi kopen hoeft helemaal geen droom te zijn, en kan heel eenvoudig werkelijkheid worden. Veel mensen denken namelijk nog steeds dat een jacuzzi zeer prijzig is. Dit is maar ten dele waar. De aanschaf van een jacuzzi is wellicht geen alledaagse uitgave, echter, er zijn veel verschillende modellen te krijgen in verschillende prijsklassen. Er zijn jacuzzi’s voor twee, vier, of acht personen. Ook kan je kiezen uit lig- of zitplaatsen en het aantal massagejets. Er zijn verschillende merken op de markt waardoor je altijd een jacuzzi kunt kopen die past bij jouw budget. Hierna kun je jarenlang genieten van een jacuzzi. Steeds meer mensen genieten dan ook van de warme weldaad van een bubbelbad in hun tuin of op het dakterras. Het zorgt voor vermindering van stress, levert pleziert op en de helende en ontspannende werking van een jacuzzi is zelfs wetenschappelijk bewezen.

Voordelen van een jacuzzi
Een jacuzzi biedt veel voordelen, het is niet alleen ontspannend, maar het heeft ook nog andere voordelen voor jouw gezondheid en welzijn. In de hedendaagse maatschappij kom je misschien nauwelijks meer toe aan een moment van ontspanning en rust. Een uurtje doorbrengen in de jacuzzi of spa bied jou de totale ontspanning, welzijn en plezier. Jacuzzi’s zijn vaak ook nog uitgerust met massagejets en bubbels, waardoor het puur genieten is. Daarnaast blijkt uit diverse onderzoeken dat de combinatie van warm water, bubbels en massage kan bijdragen aan (pijn)verlichting en vermindering van klachten zoals stress, rug- en nekklachten, artrose en fibromyalgie. Ook zorgt het warme water ervoor dat je een drukvermindering op spieren en gewrichten voelt, wat de bloedsomloop stimuleert. Dit zorgt ervoor dat je volledig kunt ontspannen. Andere voordelen zijn dat het de bloedcirculatie verbetert, gewrichten ontspant en het ontspanning is voor jong tot oud. Daarnaast zijn er ook modellen waarbij je zowel aromatherapie als lichttherapie kan toepassen. Aromatherapie richt zich op het onderhouden en bevorderen van de gezondheid en het genezen van aandoeningen met gebruikmaking van essentiële oliën.

Het hele jaar door genieten
Met een jacuzzi kun je het hele jaar door genieten, Dit komt mede door de vaste watertemperatuur (rond de 38?). Je kunt zelf de temperatuur lager of hoger instellen. Juist in de wintermaanden zijn de effecten van een jacuzzi het grootst en biedt het ‘t meeste voordeel voor je gezondheid. Onderzoek heeft aangetoond dat het therapeutisch effect van een spa het grootst is wanneer de buitentemperaturen aanzienlijk lager zijn dan de temperatuur van het water. Een ander pluspunt is dat de huidige jacuzzi weinig onderhoud nodig heeft. Het enige wat je nodig hebt zijn chloortabletten en enkele (aanbevolen) onderhoudsproducten waaronder pH, zodat je het water schoon en gezond houdt. In principe hoeft het water pas om de drie maanden te worden ververst. Wanneer je het water wenst te vervangen, kan de jacuzzi geleegd en gevuld worden via de daartoe voorziene af- en toevoer. Voor het vullen gebruik je simpelweg een tuinslang. Het is daarnaast ook nog eens een echte‘ eyecatcher’ in de tuin.