KitchenAid Artisan Elegance

De KitchenAid is een echte keukenhulp. Hij staat niet alleen mooi op je aanrecht, maar levert ook handige accessoires waarmee je direct aan de slag kan. Van langzaam roeren tot het snel kloppen of stijfslaan van room of eiwitten. De KitchenAid doet het allemaal! Maar is hij ook echt handig? Linda heeft hem als echte bakfanaat voor ons getest.

Getest door:

Even voorstellen...

Hoi, ik ben Linda! Ik woon in Velserbroek. Ik bak heel erg graag (en veel!) en vind het dan ook superleuk om hem te mogen testen. Na een paar weken testen, heb ik een goede mening kunnen vormen en die deel ik graag met jullie. Ik hoop dat jullie er wat aan hebben!

Eerste indruk

De KitchenAid wordt geleverd in een grote zware doos. Hij is omhuld met piepschuim en plastic. Als het apparaat eenmaal uit de doos is, is hij lastig eruit te krijgen omdat hij goed ingepakt zit. Hij oogt in eerste oogopslag stevig!

Een mixer waar je alles mee kunt

Om het apparaat uit de doos te krijgen moet je goed je best doen, maar je krijgt dan ook waar voor je geld. Op het aanrecht staat hij met zijn rode kleur prachtig te stralen. Aansluiten is eenvoudig. Je stopt de stekker in het stopcontact en we kunnen aan de slag. De meegeleverde accessoires hebben even een sopje nodig, maar zijn daarna klaar voor gebruik. Ik heb een uitgebreide versie gekregen met meerdere haken en kommen. De eerste weken heb ik van alles uitgeprobeerd met de machine, het is even wennen om te werken met een machine met zoveel kracht. De flexbeater is wel mijn favoriet als het gaat om beslag maken. De menghaak komt goed langs de kom en zo hoef je niet steeds de motor uit te zetten om met de hand nog na te mengen. Met de garde kan je snel ook kleine hoeveelheden opkloppen, zelfs een beker slagroom lukte in een handomdraai. Over de deeghaak ben ik helaas minder te spreken. Het lukt niet goed om een goed brooddeeg te kneden. Het deeg blijft vaak rondjes draaien in plaats van dat het gekneed wordt. Een voordeel van de KitchenAid t.a.v. mijn oude machine is dat je de hoogte van de accessoires eenvoudig kan afstellen waardoor je niet een laag aan de onderkant krijgt die je er later nog doorheen moet mengen.

Prachtig design

Het ontwerp van de KitchenAid bevalt mij! Hij is makkelijk te bedienen en eenvoudig schoon te maken. Mijn voorkeur ging uit naar de kleur rood, maar hij is ook in vele andere kleuren is te krijgen.

Conclusie

De KitchenAid was voor mij altijd een droom om te hebben, maar de prijs weerhield mij ervan om er een aan te schaffen. Nu ik hem getest heb weet ik wat ik heb gemist. Hij blijft duur in aanschaf en ook de accessoires zijn niet goedkoop. Maar de kwaliteit die je krijgt is dan ook top. Voor een thuisbakker zoals ik waar hij wekelijks een aantal keren wordt gebruikt is dit een aanwinst.

.....
Reacties