Sonos Move

Move biedt een verrassend diepe bass en een breed geluidsveld. Waar je ook bent, waar je maar naar luistert; binnen, buiten en onderweg. Woonkamer, achtertuin of het park. Stream via wifi en verbind Move met de rest van het Sonos-systeem bij je thuis. Schakel over op bluetooth als je op pad gaat.

Getest door:

Even voorstellen...

Als Sonos-liefhebber ben ik erg enthousiast dat ik de Sonos Move mag testen. In mijn woonkamer staan al een Sonos One en Five en hier ben ik erg blij mee. Leuk dus om ook eens de Move te testen. Het unieke aan deze speaker is dat het hij ook via bluetooth te verbinden is. Ik ben heel benieuwd naar de prestaties!

Eenvoudige installatie

Als eerste valt op dat hij mooi verpakt is, in een stevige doos. Leuk is bovendien dat er een handig draagtasje bij zit. Ideaal als je hem als bluetoothspeaker gaat gebruiken en er mee op pad gaat. Zoals je van Sonos gewend bent, verloopt het eerste gebruik erg eenvoudig. Dat komt natuurlijk ook doordat ik de app al heb geïnstalleerd. In dat geval hoef je alleen meer de nieuwe speaker toe te voegen. Vervolgens kun je gelijk aan de slag! Leuk is dan dat je door het hele huis dezelfde muziek kunt afspelen.

Gebruikt als speaker op de bovenverdieping

Ik heb ervoor gekozen de Move op onze bovenverdieping neer te zetten en te gebruiken. De oplader (zo'n mooie ring waar je hem in kunt plaatsen) staat bij ons op de slaapkamer, dan kan ik hem gelijk ook als wekker gebruiken. Altijd al eens willen proberen :). Omdat ik 's nachts mijn fitbit altijd om heb, mis ik het niet dat ik tijdsaanduiding zie. In de Sonos-app kun je heel gemakkelijk per dag een wekker zetten en de muziek kiezen waarmee je gewekt wilt worden. Zo kun je ook niet vergeten de wekker uit te zetten op dagen dat je hem niet nodig hebt. Aangezien ik hem op mijn slaapkamer heb staan, heb ik wel de Google Assistent en het statuslampje uitgezet. Met name het feit dat de Google Assistent uitstaat vind ik in dit geval een wat prettiger idee. Naast de slaapkamer wordt de speaker ook gebruikt in de slaapkamers van mijn kinderen en in de badkamer. Handige toevoeging vind ik dat je vanuit je andere Sonos-speakers kunt broadcoasten met de Google Assistent. Zo kun je heel eenvoudig laten weten je kinderen naar beneden moeten komen :). De accu heb ik zo ook kunnen testen. Volgens Sonos kan deze maar liefst 11 uur mee. Zo lang heb ik niet uitgeprobeerd, hij heeft wel een flink aantal uur op de accu gedraaid en dat ging prima. In de app kun je zien hoeveel procent je nog over hebt. Hoewel de accu lang mee ging, heb ik niet het gevoel dat hij de 11 uur echt haalt. Maar dat je er lang mee kunt doen is een feit. De Move is dus portable en kan je heel handig aan de achterkant oppakken. Hij is wel groot (ik kan me voorstellen dat er mensen zijn, die hem wat te groot vinden voor een bluetoothspeaker) maar hij is zeker niet zwaar.

Prima geluidskwaliteit

Zoals we van Sonos gewend zijn, is de geluidskwaliteit prima te noemen! Heel mooi, niets op aan te merken. Ik ben sowieso fan van het Sonos-geluid! Daarnaast kun je er ontzettend veel muziek en muziekdiensten mee afspelen. Dat maakt Sonos ook zo'n sterk merk vind ik.

De prijs

De prijs (€ 399,-) is natuurlijk behoorlijk voor een speaker, ook dat kennen we van Sonos, maar dan krijg je wel wat: design, kwaliteit en gebruiksgemak. Maar je moet natuurlijk wel bereid deze prijs hiervoor te betalen.

Conclusie

Dit is een hele fijne speaker. Alle mogelijkheden die je van Sonos gewend bent, inclusief het goede geluid en de handige bediening in de app. Hij biedt verder extra mogelijkheden doordat hij ook een bluetooth-speaker is en dus portable. Ik ben hier erg enthousiast over!

.....
Reacties