Foto: Slaapkamer_stijl

5 Slimme tips om je slaapkamer gezelliger te maken

Naast een goed bed zijn er nog andere items die bijdragen aan het creëren van een fijne en uitnodigende ruimte.

Theo Vliegop 24 April 2024

Een slaapkamer is niet alleen de plek waar we slapen, het is ook een ruimte van rust en ontspanning en waar we ons comfortabel en op ons gemak moeten voelen. Naast een goed bed zijn er nog andere items die bijdragen aan het creëren van een fijne en uitnodigende ruimte. Hieronder lees je een aantal tips om je slaapkamer prachtig aan te kleden.

Kies een stijl en kleur

Wanneer je een slaapkamer helemaal opnieuw gaat inrichten en aankleden, is het belangrijk om eerst te bedenken welke stijl en kleuren je mooi vindt voor de ruimte. De meeste mensen verkiezen een rustige sfeer in de slaapkamer, daarom zijn rustige kleuren zoals groen, beige, bruin en roze vaak favoriet. Door de muren van de slaapkamer in deze rustige tinten te verven en dezelfde kleuren terug te laten komen in de accessoires, creëer je een samenhangend geheel.

Investeer in luxe beddengoed

Het bed is vaak toch het middelpunt van de slaapkamer, dus investeer in luxe beddengoed dat niet alleen comfortabel is, maar ook bijdraagt aan de sfeer van de slaapkamer. Zachte, hoogwaardige lakens en dekbedovertrekken in mooie kleuren of patronen kunnen echt een wereld van verschil maken. Maak ook gebruik van lagen, leg bijvoorbeeld een plaid aan het voeteneinde van het bed en gebruik verschillende formaten kussens voor een echt hotelgevoel.

Creëer een make-up hoekje met een kaptafel

Ben je dol op make-up en vind je het fijn om hier aandacht aan te besteden? Maak dan een speciale hoek in je slaapkamer voor een kaptafel met een mooie spiegel en een stoel of kruk. Dit is niet alleen heel handig en prettig in gebruik, maar het voegt ook iets extra's toe aan je slaapkamer. Kleed de kaptafel aan met een chique dienblad en zet hier je mooiste flesjes parfum op, zoals een Jean Paul Gaultier parfum. Of ga op zoek naar mooie parfumflesjes en luxe make-up, bijvoorbeeld bij een parfumwebshop, om je kaptafel nog meer aan te kleden.

Maak een leeshoekje in je slaapkamer

Als je graag leest, kun je er ook voor kiezen om een gezellig leeshoekje in je slaapkamer te creëren. Plaats bijvoorbeeld een comfortabele stoel of chaise longue bij het raam, voeg een bijzettafel of een wandplank toe voor je boeken, en zorg voor een mooie leeslamp voor extra sfeer. Zo kun je heerlijk voor het slapengaan nog even comfortabel een boek lezen in je slaapkamer. Naast het feit dat het praktisch is, voegt het ook nog eens gezelligheid toe aan je slaapkamer.

Kies de juiste accessoires

Accessoires dragen natuurlijk ook bij aan de gezelligheid van een ruimte, en dit geldt zeker voor de slaapkamer. Zodra de basis van je slaapkamer is gelegd met een mooi bed, een kledingkast en leuke nachtkastjes, kun je met accessoires heel eenvoudig een bepaalde sfeer of stijl neerzetten. Denk hierbij aan items zoals een vloerkleed, planten, ingelijste posters of foto's, sfeerverlichting en een spiegel. Een groot voordeel van woonaccessoires is dat ze vaak betaalbaar zijn en dat je met kleine veranderingen een totaal nieuwe uitstraling aan je slaapkamer kunt geven, vooral als de basis al goed is.

Reacties