Foto: Bliksem

De belangrijkheid van bliksembeveiliging en factoren die de prijs beïnvloeden

Het implementeren van een bliksembeveiligingssysteem helpt om significante schade aan eigendommen te voorkomen, die kan ontstaan door directe blikseminslagen.

Theo Vliegop 24 April 2024

Bliksembeveiliging is een cruciale veiligheidsmaatregel voor zowel particuliere als commerciële gebouwen, vooral in gebieden waar bliksem veel voorkomt. Het implementeren van een bliksembeveiligingssysteem helpt om significante schade aan eigendommen te voorkomen, die kan ontstaan door directe blikseminslagen. Dit systeem werkt door de bliksem veilig naar de aarde af te leiden, waardoor het risico op brand of andere ernstige schade aan het gebouw en de elektronische apparatuur binnen wordt geminimaliseerd.

Bliksembeveiligingssystemen omvatten meestal:

  • Een opvanginrichting (vaak een bliksemafleider genoemd)
  • Afgaande leidingen
  • Een aardingssysteem
  • Inwendige bliksembeveiliging, ook bekend als overspanningsbeveiliging

De prijs van een bliksembeveiligingssysteem kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren:

  1. Complexiteit van het systeem: Dit omvat het aantal en de soort componenten die nodig zijn voor de volledige bescherming van het gebouw.
  2. Grootte van het gebouw: Grotere gebouwen hebben vaak een uitgebreider systeem nodig dat meer materialen en arbeid vereist.
  3. Geïntegreerd tijdens de bouw: Het integreren van bliksembeveiliging tijdens de bouwfase van een gebouw kan kosteneffectiever zijn dan het installeren in een bestaand gebouw.

Voordelen van professionele installatie door experts zoals Mulhuyzen Bliksembeveiliging:

  • Garantie dat het systeem voldoet aan de huidige normen en richtlijnen, waaronder de NEN-EN-IEC-62305-4 norm voor bliksembeveiliging.
  • Gebruik van kwalitatief hoogwaardige materialen die zorgen voor duurzaamheid en betrouwbaarheid van het systeem.
  • Professionele installatie en onderhoudsdiensten, wat essentieel is voor de effectiviteit en langetermijnfunctionaliteit van het systeem.

Het is aan te raden om contact op te nemen met gespecialiseerde bedrijven zoals Mulhuyzen Bliksembeveiliging voor een gedetailleerde offerte en advies op maat, afgestemd op de specifieke behoeften van uw gebouw en locatie. Het kiezen voor een deskundig bedrijf zorgt niet alleen voor een optimale beveiliging maar kan ook op lange termijn kosten besparen door het vermijden van schade door blikseminslag.

Reacties