Ventilatierooster

Een goed klimaat in huis is voor een groot deel afhankelijk van een goede ventilatie. Een ventilatierooster zorgt voor voldoende frisse lucht. 

Gezonde lucht met ventilatierooster

Gezonde lucht bevat namelijk een minimale hoeveelheid CO2, weinig schadelijke stoffen en is niet vochtig. Met name dat laatste is belangrijk. Is de lucht in huis te vochtig, dan loop je al snel het risico op schimmelvorming wat een negatieve impact op je gezondheid kan hebben. Naast de gezondheidsrisico’s is een gezond binnenklimaat een voorwaarde voor een comfortabele situatie in huis.

Een gezond binnenklimaat

Het gebruik van een goed ventilatierooster is een eenvoudige manier om een gezond binnenklimaat te stimuleren. Op die manier voorkom je dat vocht in huis blijft hangen. Vooral in gezinswoningen is een goede ventilatie van groot belang. Waar mensen samen zijn, is er vaak sprake van vochtvorming. In een doorsnee gezinswoning met vier mensen, verlies je al snel een paar liter vocht per dag. Uiteraard verdampt het lichaamsvocht, maar dat dient dan wel afgevoerd te worden. Een ventilatierooster bewijst dan ook keer op keer zijn waarde. Is de ventilatie in huis niet voldoende, dan heeft het vocht snel de neiging om zich te gaan hechten in de vloerbedekking of de wanden. Door te zorgen voor een goede ventilatie via een ventilatierooster geef je vocht geen mogelijk om zich te nestelen in de woning.

Het 'raam openzetten' helpt niet

In veel situaties is men vaak geneigd om gewoon even het raam open te zetten om zo de ruimte te ‘luchten’. Dit is slechts een zeer matige oplossing. Uit onderzoek blijkt dat de lucht in een ruimte vaak al na een uur aan kwaliteit verliest. Je stelt dus enkel het probleem uit, van een structurele oplossing is geen sprake. Het gebruik van ventilatieroosters heft dit probleem op. Ventilatieroosters worden vaak toegepast in ramen. Hierbij is de dikte van het glas bepalend. Dergelijke ventilatieroosters hebben namelijk een speciale glasgoot waar het glas in past. Daarnaast speelt de glasaftrek ook een belangrijke rol. Als ventilatiespecialist is Sloterop een vakkundig aanspreekpunt om in alle mogelijke situaties een oplossing te bieden.

Hoge kwaliteit ventilatierooster

Een ventilatierooster kan ook geplaatst worden in situaties waarbij plaatsing in het raam niet mogelijk is. Vaak wordt dan gekozen voor plaatsing in het kozijn, we spreken dan over kalfplaatsing. Ook kan Sloterop u advisering bij het gebruik van sleufroosters. Dergelijke ventilatieroosters worden vaak gebruikt als ventilatie via sleuven in het kozijn de voorkeur heeft.