JBL® Link Portable

Stream je favoriete muziek en podcasts in 360° Sound met de JBL® Link Portable. De JBL Link Portable beschikt over Wi-Fi en Bluetooth-streaming zodat je altijd verbonden bent. Tevens heeft hij AirPlay 2 support voor het streamen van Apple Music of lokaal opgeslagen nummers van Apple-apparaten. Wij lieten hem testen.

Getest door:

Even voorstellen...

Ik ben altijd erg geïnteresseerd in elektronica en zeker ook in bluetooth speakers. Erg leuk dan ook dat ik de kans krijg om de JBL Link Portable te testen! Ik heb over het algemeen goede ervaringen gehad met JBL dus ik ben benieuwd.

Connectiviteit

Het allereerste dat opvalt: hij zit in een hele chique verpakking. Hier word je gelijk al blij van, ik tenminste wel :). Als je hem vervolgens uitpakt, is het echt een kwestie van heel intuïtief 'plug-and-play'. Er zit een mooi dockingstation voor het opladen bij, je doet hier het kabeltje in en zet vervolgens de speaker erop. Hij gaat gelijk laden. Dit maakt het dus met recht een 'portable' speaker, want aan het apparaat zelf zit dus geen kabel. Overigens kun je wel een kabel in de speaker plaatsen, mocht je het dockingstation niet bij de hand hebben. Wat ik persoonlijk wel jammer vind is dat er wel een kabeltje bij zit, maar geen stekker. Natuurlijk heb je die altijd wel liggen (en zijn er tegenwoordig ook steeds meer stopcontacten met USB-ingang) maar toch vind ik het zelf wel netjes als die wordt bijgeleverd. De speaker bedien je niet met een aparte app, je gebruikt hier de Google Home app voor. De Link Portable is tevens voorzien van Google Assistent ondersteuning, altijd een leuke toevoeging. Het installeren via de Google Home app gaat zoals altijd soepel. Hierna maakt hij ook eenvoudig connectie. Dus dat werkt allemaal prima.

Gebruiksgemak

Deze speaker is erg eenvoudig in de bediening. Met de Google Assistent werkt de bediening prettig, al is het soms handiger om dit met je smartphone of tablet te doen. Bijvoorbeeld als je iets specifieks wilt luisteren. Misschien ligt het aan mijn muzieksmaak, maar Google heeft soms moeite te begrijpen welk album of welke artiest ik nu weer wil luisteren. Het op zijn 'Nederlands uitspreken van Engelstalige artiestennamen' gaat mij niet altijd goed af. Dan is de Spotify app altijd een uitkomst. Hier vind je de speaker gewoon bij je apparatenlijstje, geen probleem dus.

Geluidskwaliteit

Hét bijzondere aan deze speaker is volgens JBL dat je rondom (360°) overal hetzelfde geluid hebt. En dat is inderdaad het geval! Er komt een mooi, vol geluid uit, zeker voor zo'n kleine compacte speaker. Naar mijn idee is hier niets mis mee. Ik ben hier wel tevreden mee.

Kwaliteit

De accu gaat best lang mee, ik kom zeker tot zo'n 6 uur. JBL claimt 8 uur, dat heb ik dus niet gehaald, maar al met al prima lijkt me.

Conclusie

Ik vind dit een hele leuke bluetooth speaker! De installatie is eenvoudig, de verbinding is stabiel en het geluid prima. En dan heb ik nog niet eens gemeld dat het ook een hele mooie speaker is, met zijn stoffen buitenkant!

Reacties