Mooi weggewerkt, led inbouwspot

Heb je wel eens nagedacht over inbouwspotjes en dan met name de led inbouwspot.

Led spot, mooi design

Een mooi strak en smaakvol ontwerp voorzien van het juiste soort licht dat daardoor past in elk type interieur dat je maar kunt bedenken. Licht zoals licht hoort te zijn. Aanwezig en functioneel of sfeervol en subtiel op precies de goede plek waarbij de led inbouwspot het plafond net dat beetje extra afwerking geeft.
Geen draden meer die over de grond lopen of langs muren klimmen, geen lampen meer die op een mooie plek staan waar ze eigenlijk niet echt functioneel zijn want dat licht is in feite een meter verder naar voren nodig. Ben je van plan het plafond aan te pakken, of de muren denk dan eens goed na over waar je een led spot zou kunnen monteren. Bekijk waar je de lichtpunten zou willen hebben en gebruik daarvoor ook de informatie over het spotje zelf dat meegeleverd wordt.

Kies de sfeer
Ga na welke functie het licht in de ruimte krijgt. Wil je zacht sfeerlicht of wil je gewoon goed licht om bij te werken. Als je dit weet kun je de lamp met de juiste lichtkleur oftewel hoeveelheid K uitkiezen. Hoe lager het getal, hoe zachter en sfeervoller het licht. Zo kun je 2200K met kaarslicht vergelijken en is 3000K perfect voor je werkplek. Als er iets uitgelicht moet worden dan is het slim om voor een lichtbundel van D twaalf te kiezen. De letter D staat voor de spreiding van het licht. Met 12 heb je een spotlicht. D vierentwintig tot veertig zie je vaak in woonkamers. Voldoende licht maar toch een beetje zacht gespreid.

Diverse led inbouwspots
Er zijn led inbouwspots die statisch in het plafond te monteren zijn en die hun licht naar beneden laten schijnen, maar er is ook een kantelbare led spot waarbij het binnenste, de lamp zelf in een behuizing, ongeveer veertig graden gedraaid kan worden. Op die manier kun je de inbouwspots centraal in het plafond integreren en toch op de juiste plek licht laten schijnen. Er zijn ook led inbouwspots die samen met een dimmer werken. Je moet er dan wel even op letten dat je de juiste dimmer gebruikt. Een led inbouwspot heeft ten opzichte van een traditionele gloeilamp of zelfs halogeen zo weinig elektriciteit nodig dat dit niet te combineren is met een normale dimmer. Het is handig om dat vooraf even te controleren. Wil je een led inbouwspot in de badkamer kies dan in ieder geval voor een spatwaterdichte variant. Je hebt ook de keus uit led inbouwspots die bijna stofdicht, stof- en waterdicht of stofvrij en spatwaterdicht zijn.

Duurzaam en voordelig
Een led inbouwspot zorgt niet alleen voor centraal geregelde verlichting, het ook is een goede manier om milieubewust met het interieur bezig te zijn. Praktisch, mooi en subtiel draagt het door het extreem lage energieverbruik aan duurzaamheid bij. Zeker wanneer je het hoge aantal branduren afzet tegen de branduren van een halogeenlamp of traditionele gloeilamp. In sommige gevallen kan de besparing oplopen tot negentig procent. Allemaal extra redenen om te kiezen voor een led inbouwspot die in elke ruimte toepasbaar is en voor elke functie of situatie de juiste verlichting heeft.