SMEG blender

Met de SMEG blender maak je eenvoudig een heerlijke smoothie, sapje of cocktail. Met de Smeg Blender maak je deze in stijl. Veerle testte hem voor ons.

Getest door:

Even voorstellen...

Hi! Ik ben Veerle, 38 jaar en woonachtig in Heemstede met mijn man en twee zonen. Met mijn bedrijf Bureau voor Vitaliteit ondersteun ik organisaties en hun werknemers bij het behouden en verbeteren van hun vitaliteit. Gezonde voeding is één van de pijlers van vitaliteit, dus superleuk dat juist ik als vitaliteitscoach die mooie SMEG blender mag uitproberen!

Stevig ingepakt

De blender zit in piepschuim in een stevige kartonnen doos. Het apparaat ziet er stevig en stabiel uit.

In de praktijk

Van tevoren heb ik wat lekkere recepten uitgezocht en de gebruiksaanwijzing doorgenomen. Deze was heel duidelijk. Ik heb een smoothie gemaakt met appel, mango, avocado en sojayoghurt. Het was even zoeken wat de beste stand hiervoor was, omdat ik grote stukken fruit erin heb gedaan. Er zit een speciale smoothiestand op, maar dat werkte nu niet goed. Uiteindelijk heb ik stand 4 gebruikt. De appel was niet helemaal fijngemalen, maar het smaakte prima! De blender is makkelijk in gebruik, hij blijft stevig staan en je hoeft de deksel niet vast te blijven houden. Ook het schoonmaken gaat heel makkelijk: doordat je met het doseerdopje wat in de deksel zit de messen kan losmaken. Je kan dus alles heel goed reinigen en het kan zelfs in de afwasmachine. De volgende dag heb ik de groenten (biet) en het fruit (appel en bevroren rode vruchten) al wat fijner gemaakt, sojayoghurt toegevoegd en de smoothiestand gebruikt. Deze stand versnelt halverwege en slaat af zodra de juiste substantie is bereid. Ideaal! Voor een pesto van boerenkool, walnoten en olie heb ik stand 4 gebruikt. Helaas lukte het niet om de boerenkool helemaal fijn te malen. Onderin was de boerenkool wel gesneden, maar het grootste gedeelte bleef grof. De groente wordt tegen de zijkant aan geduwd, waardoor de messen er niet bij kunnen. Uiteindelijk heb ik de pesto in mijn eigen keukenmachine afgemaakt. Dit gebeurde ook met een smoothie met spinazie. De blaadjes werden eveneens niet allemaal fijngemalen. Ik heb hierover contact opgenomen met SMEG, want dat is uiteraard niet de bedoeling. Ze hadden echter geen oplossing.

Het geluid

Bij het eerste gebruik valt me op dat hij de radio overstemt met zijn geluid en een beetje ruikt naar verbrand plastic. Dat laatste was de nieuwigheid want bij de tweede keer was die geur er niet meer.

Conclusie

De blender is een mooi, stevig en gebruiksvriendelijk apparaat. Hij voldeed echter niet aan mijn verwachting, omdat de groenten en het fruit niet goed fijngemalen werden.

.....
Reacties