Slimme Nedis LED-Lamp met Gloeidraad en Wi-Fi

Deze slimme lamp met gloeidraad combineert moderne technologie met een klassieke uitstraling. Hij maakt direct verbinding met je draadloze/WiFi-router voor bediening op afstand en automatische bediening. Ontdek alles er over in deze review.

Getest door:

Even voorstellen...

Ik houd van gadgets dus het leek mij gelijk heel erg leuk om deze slimme lampen van Nedis te testen. Ik heb zelf nog geen ervaring met slimme verlichting, maar bij vrienden en kennissen heb ik dit wel gezien en zij zijn erg enthousiast. Het merk Nedis kende ik nog niet, maar als ik naar de prijs kijk ziet dat er alvast interessant uit. Het is vriendelijke geprijsd dan vergelijkbare slimme lampen. Ik ben benieuwd naar de kwaliteit!

Het installeren

Ik heb 2 lampen gekregen om te testen. Ik heb er voor gekozen één lamp in de badkamer te gaan gebruiken en één lamp als buitenlamp bij mijn schuur. De badkamer omdat deze vaak vergeten wordt uit te doen en vervolgens hier een hele dag het licht brandt. Bovendien hebben wij 2 jonge kinderen en we gebruiken de lamp in de badkamer ook als een soort nachtlampje voor het slapen gaan. Ik heb begrepen dat je scenarios in de app kunt aanmaken, dus dan hoeft deze lamp niet de hele avond te branden. De buitenlamp omdat mijn vrouw, zeker nu de donkere maanden er weer aan komen, graag wil dat er in de tuin licht brandt. Het is natuurlijk wel zonde als deze vervolgens de hele nacht moet blijven branden. Nu doen we dat enigszins omslachtig met een timer (hierbij verspringt de tijd erg snel). Dus als ik ook hier met een scenario een oplossing voor kan creëren lijkt me dat ideaal! De installatie gaat supereenvoudig. Het enige wat je hoeft te doen is de lamp in de fitting te draaien en hem aan te zetten. Je downloadt vervolgens de Nedis Smartlife app en voegt de lamp toe. De lamp gaat knipperen, dit bevestig je in de app, je voert je Wifi-wachtwoord in en je bent klaar! Beide keren ging dit feilloos.

Eenvoudig scenario's aanmaken

De bediening van de lamp gaat prima in de app, je kunt hem daar feller en minder fel zetten. Een minpuntje is dat de lamp wat traag lijkt te reageren op de bediening in de app. Je kunt de intensiteit aangeven in percentages, dat gaat prima alleen de lamp zelf reageert met wat vertraging en wat schokkering. Hetzelfde geldt voor het aan- en uitzetten van de lamp in de app. En je kunt dus scenarios aanmaken. Dit gaat heel intuïtief; je geeft aan hoe laat hij aan mag en hoe laat hij uit mag. Het werkt ook feilloos. Wat in de badkamer even wennen is, is dat daar natuurlijk ook een schakelaar zit om de lamp aan- en uit te zetten. Dat werkt natuurlijk ook gewoon nog steeds, je hoeft niet altijd de app te activeren om de lamp aan te doen. In ons geval staat 's avonds als wij naar bed gaan de schakelaar aan, omdat we dan het scenario nachtlamp voor onze jongens' aan hebben staan. Echter de verlichting is al uit (we hebben ingesteld dat deze een na de bedtijd voor de kinderen uitgaat). Je moet dan dus de lamp via de schakelaar eerst uitzetten en dan weer uit. Dat is even wennen, maar is een gevolg van onze keuze om de lamp daar te gaan gebruiken. In de tuin hebben we hier geen last van, hier zit gaan schakelaar. Daar is het gewoon stekker in het stopcontact of niet. Het werkt hier in ieder geval perfect, net als in de badkamer eigenlijk.

Intensiteit verlichting instellen

Ik ben erg tevreden, ik zie zeker het voordeel van slimme verlichting. Bijkomend voordeel in de badkamer vind ik dat je zoals gezegd de intensiteit van de verlichting kunt instellen. 's Ochtends hebben wij nu dus een vriendelijk licht in de badkamer en niet gelijk heel fel.

Gebruiksvriendelijk

Ik ben tot nu toe zeer te spreken over de kwaliteit! Verlichting werkt goed, de app is gebruiksvriendelijk. De ietwat schokkerige reactie op de bediening is het enige 'minpuntje' dat ik kan bedenken.

Conclusie

Ik ben blij verrast, eerder had ik nog niet zo nagedacht over slimme verlichting bij ons thuis. Toen ik deze mocht testen gingen we erover nadenken en zie ik zeker voordelen, lampen hoeven nu niet onnodig te blijven branden. En als je er niet bent kun je ze juist wel aan laten gaan. De kwaliteit is ook prima, zowel van de app als de lamp zelf. Absoluut een aanrader, zeker voor deze alleszins vriendelijke prijzen!

.....
Reacties