Eufy Floodlight 2K Pro Camera

Maak kennis met de Floodlight 2K Pro Camera! Deze 360° camera geeft een volledig beeld zonder blinde vlekken en legt alle details vast in 2K. Daarnaast biedt deze Floodlight Camera diverse soorten verlichting en zijn de kleurtemperatuur en helderheid, schema’s en bewegingsdetectie makkelijk in te stellen via de app.

Getest door:

Even voorstellen...

Ik ben heel erg benieuwd naar deze camera. Zelf heb ik buiten nog geen camera hangen, maar ik ben wel altijd erg geïnteresseerd in dit soort apparaten. De specs zien er in ieder geval veelbelovend uit: een camera die 360 graden draait, verlichting erboven, een complete app en geen abonnement om de beelden te bewaren of bekijken. Nu kijken hoe dit alles in de praktijk werkt.

Installatie

Het is een enorme doos die je binnenkrijgt, het apparaat zelf is dan ook vrij groot. In het begin dacht ik: 'hoe ga ik deze in mijn eentje ophangen', maar daar hebben ze bij Eufy goed over nagedacht. Om te zorgen dat je de camera zelf kunt ophangen is een speciale kabel met haak bijgeleverd waar je hem even aan kunt laten hangen zodat je zelf de draadjes kunt aansluiten erg handig! Bovendien kun je de camera op verschillende manieren kantelen zodat je hem zowel aan de wand als het een plafond kunt monteren. Je merkt echt dat ze bij Eufy goed hebben nagedacht over hoe ze de installatie kunnen vergemakkelijken. Vooral de bijgeleverde kabel waaraan je camera kan ophangen zodat je je handen vrij hebt, vind ik ideaal! Er is bovendien een duidelijke instructievideo op YouTube te vinden.

Connectie met de app

De camera connectie laten maken de eufy-app ging ook erg eenvoudig. Je downloadt de app, scant de qr-code op de doos en je kunt aan de gang. De app had de camera snel gevonden. Wat ik zelf sowieso altijd doe, na enkele frustrerende ervaringen met soortgelijke apps en apparaten, is mijn wifi enkel op 2,4 ghz zetten, dus de 5 ghz zet ik even uit. Doorgaans zoeken dit soort apparaten naar de 2,4 ghz is mijn ervaring en als je dan met je telefoon op je 5 ghz wifi zit dan vind de app je apparaat niet. Bij deze camera heb ik dat dus ook gelijk al gedaan (ik weet niet of het echt nodig was) maar in ieder geval had ik snel connectie in de app.

Functies in de app

Je hebt heel veel mogelijkheden en instellingen in de app. Zo kun je de intensiteit van de verlichting instellen, zones aangeven waarbinnen de camera moet opnemen, zit er een speaker op de camera, kun je schema's maken voor als je niet thuis bent en ga zo maar door. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk aan te geven dat de camera alleen moet reageren op mensen en bijvoorbeeld niet op vogels. Hij slaat dus niet voortdurend aan als je dat niet wilt. Eén van de grote pluspunten vind ik dat je geen abonnement hoeft af te sluiten voor de opslag van de beelden. Er zit een kaart van 8 GB in en bovendien kun je de beelden downloaden en vervolgens je kaart weer leegmaken mocht hij vol zijn. Een handige oplossing!

Beeld en geluid

De camera is voorzien van 2K Full HD en dat merk je ook echt. Het beeld is superscherp. Het geluid is daarnaast echt kraakhelder, je hoort via de app zelfs de vogels in de tuin fluiten! De verlichting kun je instellen zoals je wilt. In de app regel je de kleur en helderheid. De verlichting bij de camera is wel echt een toevoeging, het zorgt voor een veel veiliger gevoel.

Draaibare camera

Een bijzonder aspect van deze camera is dat hij 360 graden kan draaien. Hij volgt echt degene die in de tuin is. Je hebt geen blinde hoeken. Heel knap en erg handig.

Conclusie

Dit is een hele mooie camera, het 360 graden draaien is top!. Fijn vind ik ook dat je verlichting kunt instellen zodat het niet al te fel hoeft te zijn. En heel mooi dat je geen abonnementskosten voor de beelden hoeft te betalen, wat bij veel andere aanbieders wel zo is. Aanrader!

Reacties