string(1) "p"

FAKRO VMZ Solar: slimme en energiezuinige zonwering

FAKRO biedt energiezuinige oplossingen om gedurende zonnige dagen de warmte in huis te weren. Het gebruik van een gevelscreen is een effectieve manier om op

Zonlicht verlicht en verwarmt een binnenruimte op natuurlijke wijze. In de winter een groot voordeel, maar in de zomer kan dit leiden tot oververhitting van de ruimte. Door de klimaatverandering worden onze zomers steeds warmer. Hierdoor neemt de kans op oververhitting verder toe. FAKRO biedt slimme en energiezuinige oplossingen om gedurende zonnige dagen de warmte in huis te weren.

Het gebruik van een gevelscreen is een effectieve manier om op zonnige dagen opwarming van de binnenruimte tegen te gaan. De VMZ screen wordt aan de buitenzijde van het raam geplaatst. Doordat screens het zonlicht reflecteren vóórdat dit het glas bereikt beschermen ze effectief tegen opwarming. Een duurzaam alternatief voor een onzuinige airco en een moderne variant van het rolluik.

Solar screens voor de gevel
Een screen op zonne-energie combineert comfort met duurzame energie. Het geïntegreerde zonnepaneel wekt voldoende groene stroom op voor de elektrische bediening op afstand. Hiermee kan de hele woning beschermd worden tegen oververhitting. En geheel op maat samen te stellen met de FAKRO configurator voor screens.

Het VMZ solar screen kent veel voordelen waaronder:
• Effectieve warmtewering
• Geen netstroomaansluiting nodig
• Eenvoudig te installeren
• Ruim kleurassortiment
• Groot bedieningsgemak

Slimme daglichtoplossingen
De elektrische dakramen, platdakramen en zonweringen van FAKRO zijn uit te breiden met het Z-wave communicatieprotocol. Hierdoor zijn de producten elektrisch te bedienen via een afstandsbediening, smartphone of tablet. En kunnen eenvoudig via internet met andere apparaten gegevens uitwisselen en samenwerken. Zo creëert FAKRO slimme daglichtoplossingen die meedenken over wooncomfort en in staat zijn om het binnenklimaat te verbeteren.

Woning koelen
In de zomer kan bijvoorbeeld een gevelkozijn (dat open kan) samenwerken met een elektrisch dakraam voor zomer-nachtkoeling. Beide producten krijgen op het juiste moment een signaal om te openen. De natuurlijke luchtstroom die hierdoor ontstaat voert de warme lucht af en brengt koele lucht naar binnen. Een simpele en duurzame manier om de woning effectief te koelen.

’t mooiste licht van vandaag én morgen
FAKRO gelooft in de kracht van de zon als gratis en schone bron van licht en energie. Optimale lichtinval, gemak, comfort en duurzaamheid dragen bij aan een unieke lichtbeleving in huis. FAKRO creëert ’t mooiste licht van vandaag én morgen.
Meer informatie over de innovatieve en duurzame daglichtoplossingen van FAKRO is te vinden op www.fakro.nl en www.fakroscreens.nl