string(3) "tgi"

SodaStream Spirit One Touch

Met het SodaStream bruiswatertoestel maak je zelf bruisend water van kraanwater in een handomdraai. Ideaal als je graag bruiswater drinkt, maar geen zin hebt om te sleuren met zware flessen van de supermarkt. Lenette heeft het bruiswatertoestel van ons opgestuurd gekregen en hem uitgebreid getest.

Getest door:

Even voorstellen...

Hoi, ik ben Lenette! Ik woon in Leiden en ben sinds een paar weken eigenaar van het bruiswatertoestel van SodaStream. Ik heb hem de afgelopen weken vaak gebruikt, zodat ik het toestel echt goed kon leren kennen. Inmiddels heb ik er mijn mening over gevormd en deel ik die graag met je!

Eerste indruk

De verpakking van de SodaStream bestaat alleen uit karton. Het toestel is er makkelijk uit te krijgen en je hebt hem in no-time geïnstalleerd. Op eerste indruk vond ik hem er wel wat slapjes uitzien. Ik had verwacht dat het toestel wat zwaarder zou zijn. Dit zorgde er dan ook voor dat ik bij de eerste keer zeiknat werd. Je moet de fles namelijk naar binnen duwen, maar je hebt hier meer kracht voor nodig dan je in eerste instantie denkt. Ik dacht dat ik rustig tegen de hendel aan kon duwen, maar hierdoor spoot het water uiteindelijk alle kanten op. Niet heel handig dus. Je hebt echt twee handen nodig om het toestel goed te laten werken.

Hoe het werkt

Je krijgt bij het toestel een fles geleverd die je eerst moet vullen met kraanwater. Vervolgens zet je hem in het apparaat en druk je op een van de drie knoppen die bovenop het apparaat gevestigd zitten. Hoe meer waterdruppels op de knop, hoe meer bruiswater je uiteindelijk krijgt. Door een CO2 cilinder die in het apparaat zit, maak je snel en gemakkelijk bruiswater. 1 cilinder is goed voor ongeveer 60 liter water. De cilinders moet je dus wel blijven aanvullen, zodat het apparaat zijn werk kan blijven doen. Maar als je dit vergelijkt met 60 flessen Spa Rood die je haalt in de supermarkt, is het wel een stuk voordeliger.

Toch liever een Quooker kraan

Het toestel maakt weinig tot geen lawaai. Gewoon precies zoals je verwacht bij een watertoestel. Ik vind het wel jammer dat ik geen glas kan gebruiken voor onder het apparaat. Hierdoor moet je alles over schenken vanuit de fles. Ik heb het apparaat zelf op mijn aanrecht staan. Als je een kleine keuken hebt is dat wellicht wat onpraktisch, want hierdoor kan hij snel in de weg staan. Ik zou er dan toch eerder voor kiezen om een Quooker aan te schaffen die dezelfde functie bevat.

Conclusie

Ik vind het bruiswatertoestel van SodaStream een leuk apparaat! Hij is redelijk eenvoudig om te gebruiken en je tovert je kraanwater zo om in bruisend water. Ik zou hem zelf alleen niet kopen. Zoals ik al eerder aangaf zou ik het eerder gebruiken vanuit een Quooker kraan om ruimte te besparen. Het is natuurlijk ook geen toestel die je echt nodig hebt, maar gewoon leuk is om erbij te hebben.

.....
Reacties