Samsung Air Purifier

Met zijn kleine formaat maar toch krachtige vermogen is deze luchtreiniger ideaal voor middelgrote (slaap)kamers. Hij reinigt namelijk 25m2 in minder dan 14 minuten. Het meerlaagse HEPA filtratiesysteem zorgt ervoor dat tot 99,97%** van 0,3 µm (PM2.5) deeltjes worden gefilterd.

Getest door:

Bij binnenkomst

Het eerste wat opvalt is dat het een groot apparaat is. Dus de doos binnenkwam had ik wel zo iets van: waar gaan we hem neerzetten? Hij heeft namelijk rondom ook ruimte nodig, dus je moet hier wel even goed over nadenken. Bij het uitpakken kwam ik de handleiding tegen (die ik niet direct gelezen heb). Ik heb eigenlijk gelijk de stekker in stopcontact gedaan en aan de gang!

Eerst slechte waardes

In eerste instantie schrok ik even; de waardes die er kwamen te staan op de display waren zodanig alarmerend dat ik dacht, dat ik beter het huis kon verlaten. Na 10 minuten werden de waardes al wat beter maar nog steeds niet erg goed. Vervolgens heb ik toch maar eens de handleiding, die overigens erg duidelijk is, gelezen. Daar stond in hoe je allereerst de filters er in moest doen. De filters was ik echter nog niet tegengekomen. Toen ik echter de klep waar ze zouden zitten opendeed zag ik dat er al drie filters in zaten, maar nog in het plastic! Nadat ik het plastic eraf had gehaald en het apparaat weer aanzette werden de waarde binnen 5 minuten gelukkig goed.

Resultaat merkbaar

Hij maakt weinig geluid en is op de slaapkamer dus prima te gebruiken. Na een paar dagen op de slaapkamer begin ik ook wat minder te snurken. Als ik nu ook kijk zie ik op de vensterbanken ook minder stof dan normaal. Dus hij doet wel echt wat. Voor de woonkamer geldt eigenlijk hetzelfde. Ook in de keuken haalt hij de luchtjes weg. Hij doet dus zeker wat hij belooft. Wel vind ik dat het voor de woonkamer een wat dure oplossing is, omdat hij eigenlijk te klein is voor een groter oppervlak. Wat wel handig aan dit systeem is, is dat je een tweede erbij kunt kopen. Deze kun je er boven opzetten. In dat geval kan wel een groter oppervlakte aan. Maar dan moet je er dus wel twee kopen. Handig om in de gaten te houden als je hier naar aan het kijken bent dus. Houd rekening met de oppervlakte van de ruimte waar je hem wilt neerzetten.

Weinig stroomverbruik

Ik heb er een stroomverbruikmeter opgezet. Het verbruik is erg minimaal, wat natuurlijk fijn is. Wat ik erg handig vind, is dat je de stekker kunt draaien. Zo kun je hem dus in praktisch elk stopcontact kwijt.

Handige app

De app vond ik wel wat lastig installeren. Het duurde bij mij best lang voordat het apparaat gedetecteerd werd. Ik heb hiervoor toch zo'n 3 pogingen nodig gehad. Je ziet hem verder ook in Google Home. Maar dan kan je hem wel alleen maar aan- en uitzetten. Met de Samsung app kan je hem in verschillende standen zetten en ook tijden meegeven. Dat vond ik erg praktisch. Dus zodra ik de app werkend had, was dit wel een meerwaarde voor mij.

Conclusie

Ik ben zeker tevreden over deze luchtreiniger. Je merkt echt dat er wat gebeurt in je kamer. Let erop dat hij wel echt alleen geschikt is voor een middelgrote kamer. Voor een grote woonkamer moet je een ander systeem hebben. Maar hij doet zeker wat hij belooft!

.....
Reacties