string(1) "p"
Profielfoto van Maxima House
Maxima House
Arnhemseweg 40, 3817 CH Amersfoort
maandag
10:00 - 17:00
dinsdag
09:00 - 18:00
woensdag
09:00 - 18:00
donderdag
09:00 - 18:00
vrijdag
09:00 - 18:00
zaterdag
21:00 - 17:00
zondag
12:00 - 17:00

Italiaanse kwaliteit, Nederlandse prijs

Mensen willen een authentieke eettafel maar vaak zijn designers te duur. Bekijk hier het nieuwe Nederlandse assortiment die de branch op zijn kop zet.

Designer tafels voor een schappelijke prijs. Dat kan!

Een eettafel is een van de meest cruciale meubelstukken in uw huis. Als middelpunt van uw eetkamer betekent een mooie tafel dat u een plek heeft om te genieten van maaltijden, te lachen met vrienden, en verhalen te delen met familie. Maar tegenwoordig is het meer dan dat. Onze eetzalen nemen ook de rollen op zich van klaslokaal, thuiskantoor, handwerkcentrum en nog veel meer. Met zoveel toepassingen in één ruimte, is de juiste eettafel belangrijker dan ooit!

Veel mensen zijn dus niet bereid in te leveren op kwaliteit als het gaat om het aanschaffen van een eettafel. Echter zijn Italiaanse designer tafels vaak toch nog wat te duur. Ben jij op zoek naar topkwaliteit voor een schappelijke prijs? Dan kan dit artikel je op weg helpen. Designer tafels tegen een goede prijs zijn tegenwoordig beschikbaar in Nederland. Je moet echter goed weten waar je moet zoeken en waar je naar op zoek bent. 

In dit artikel leggen we uit wat designer tafels precies zijn, waar je op moet letten bij de aankoop, en waar in Nederland je moet zoeken.

Wat is een designer tafel?

Allereerst leggen we in het kort uit wat een design tafel precies is.

Design is een moeilijk te omschrijven begrip. Wij verstaan onder design, een tafel die je niet overal ziet, uniek is, door een vakman is gemaakt, van hoge kwaliteit is en een bijzonder ontwerp heeft. Design heeft net wat meer aandacht voor het detail, is eigenzinnig, en licht gerijmd.


Extra detail komt dus vaak met een hogere prijs. Hoe bekender het merk/de designer, hoe duurder de tafel vaak is. Tegenwoordig is het mogelijk om een originele tafel te kopen, zonder dat je je hele bankrekening moet leeghalen. 

Waar je op moet letten bij het kopen van een tafel

Als het om de grootte gaat, overweeg dan hoe u de ruimte gebruikt (en hoeveel ruimte u daadwerkelijk heeft). Als u tijdens de vakantie altijd gastheer bent, maar dagelijks alleen kleine familiemaaltijden heeft, kunt u een uitbreidbare eettafel overwegen die groter of kleiner kan worden, afhankelijk van het aantal stoelen dat u nodig heeft.

Als u niet veel ruimte heeft, kunt u gewoon een bistrotafel overwegen om de voetafdruk klein te houden - of u kunt gaan voor een aanrecht- of barhoge tafel. Qua vorm kan je gaan voor een meer traditionele rechthoekige tafel, of een ovale, vierkante of ronde tafel. Naast de grootte en vorm van een eettafel, wil je ook rekening houden met stijl, om je eetkamer en huis een uniek gezichtspunt te geven. Een eettafel is altijd een grote investering, dus zorg ervoor dat je er een kiest die je leuk vindt!

En dan heb je nog de stoelen...

Een eettafel op zichzelf is natuurlijk niet genoeg, stoelen zijn essentieel in elke eettkamer. Je hebt tenslotte iets nodig om op te zitten! Er zijn veel verschillende stijlen en soorten eetkamerstoelen, en we raden u aan stoelen te kiezen die bij de stijl van uw tafel passen. U kunt ook banken of zelfs krukken in een kleine ruimte plaatsen. Houd bij het kiezen van eetkamerstoelen rekening met uw behoeften, zoals comfortniveau, duurzaamheid en materialen. Als u kinderen heeft, wilt u waarschijnlijk stoelen die gemakkelijk schoon te maken zijn en wat slijtage kunnen verdragen. En iets dat de moeite waard is om te onthouden: sommige stoelen worden per paar of in sets van 4-6 geleverd, wat kan helpen geld te besparen bij het uitrusten van volledige eetkamer sets!

Waar vind ik dan mijn perfecte eettafel

De goekoopste optie vind je hoogstwaarschijnlijk bij IKEA. Met een overzichtelijke handleiding zet je hem zelf binnen een dag in elkaar. Wanneer je op zoek bent naar iets unieks, wat je niet in elke woonkamer kunt vinden, moet je op zoek naar een designer tafel. 

Maxima House BV, een jonge Nederlandse onderneming, is sindskort een samenwerking aangegaan met Skandinave. Een houtbewerkingsbedrijf dat bezig is met een opmars in West-Europa. Het assortiment van Skandinave is dus nu te vinden in ons eigen land! Door de nauwe samenwerking is het mogelijk uw eigen tafel samen te stellen voor uw perfecte eettafel!

Een eettafel moet je eerst zien voordat je hem koopt. Kom dus een kijkje nemen in de nieuwe winkel van Maxima House op de Arnhemseweg 40 in Amersfoort. Bekijk van te voren het assortiment op maximahouse.nl om alvast een idee te krijgen.