string(3) "tgi"

Teufel AIRY koptelefoon

De Teufel AIRY bevat een ingebouwde microfoon en zorgt ervoor dat je draadloos muziek kunt luisteren via Bluetooth. Lees meer voor een uitgebreide review over dit product.

Getest door:

Even voorstellen...

Ik ben Alice, 55 jaar en moeder van 3 volwassen kinderen. Ik werk parttime in de marketing en communicatie. Ik houd van koken (vooral het uitproberen van verschillende recepten) en probeer 2x in de week te gaan sporten om fit en gezond te blijven. Voor mij is tv kijken een ontspannende bezigheid en natuurlijk mag Netflix ook niet ontbreken. Verder vind je mij vaak online want ik vind het leuk om op zoek te gaan naar nieuwe dingen, vooral voor in huis. Wonen.nl heeft mij gevraagd of ik enkele producten in huis wilde testen. Nou, dan ben je bij mij aan het goede adres want ik ben er altijd voor in om nieuwe artikelen uit te proberen. En gelukkig testen de andere gezinsleden gewoon mee dus de ervaringen komen van een omvangrijker testpanel dan van mij alleen.

Eerste indruk

Het eerste product dat ik heb getest is de Teufel Airy bluetooth koptelefoon. Nu had ik pas een JBL bluetooth koptelefoon aangeschaft voornamelijk voor gebruik in de sportschool. Ik maakte tot dan toe gebruik van een in-ear koptelefoon die mij, tot mijn grote ergernis, tijdens het bewegen altijd uit de oren viel. Ook het feit dat je, door de verbindingsdraad altijd vast zit aan de telefoon is niet erg handig tijdens het sporten. De Teufel Airy werd geleverd in een strakke verpakking die al veel goeds beloofde. Nog blijer werd ik toen ik de verpakking opende want ik vond er een prachtige witte koptelefoon in (wel een echt kleurtje voor de dames vind ik zelf maar volgens mij is de koptelefoon ook in het grijs leverbaar). Het design sprak mij direct aan. De Teufel Airy heeft een mooie strakke vormgeving, zonder overbodige poespas. De buitenkant van de koptelefoon is gemaakt van degelijk hard kunststof, de binnenkant van de beugel over het hoofd kun je iets indrukken en voelt dus wat zachter. In de verpakking zaten verder 2 eenvoudige handleidingen (Engels en Duits) en een doosje met accessoires. Hierin zaten de oplaadkabel, een verbindingskabel voor laptop of telefoon en 3 setjes met gekleurde ringen om je Teufel Airy een eigen look te geven. Standaard zitten er witte ringen om de oorpolsters, deze kun je vervangen door rood, geel of groen (dat gaat erg makkelijk). Een leuk extraatje vind ik persoonlijk. Ook zit er een beschermhoesje bij de accessoires. Op zich wel fijn maar persoonlijk heb ik liever een hardschalen bewaardoos. Die biedt toch meer bescherming aan de koptelefoon, vooral tijdens transport in (sport)tas of in een koffer. Opladen gaat heel makkelijk via het elektriciteitsnetwerk (je hebt wel een stekker nodig van je telefoonoplader) maar je kunt natuurlijk ook gewoon opladen via je laptop of computer. Eenmaal opgeladen, kun je echt heel lang naar muziek luisteren (in de handleiding staat ca. 20 uur) want tot nu toe hebben wij deze nog niet weer hoeven opladen ondanks regelmatig gebruik.

Fijn in gebruik

De Teufel Airy bleek na het uitpakken al volledig opgeladen. Er zaten twee handleidingen in de verpakking, in het Engels en Duits. Een Nederlandse handleiding ontbreekt dus. De handleidingen zijn zeer eenvoudig vormgegeven en geven niet meer informatie dan nodig is om het product te kunnen gebruiken. Ik heb de Duitse handleiding genomen en de instructies gevolgd om verbinding te maken met mijn telefoon (in dit geval een iPhone). En dat was in no-time voor elkaar (bluetooth aanzetten bij instellingen, Teufel Airy aanzetten en de telefoon herkende deze direct). Ook bij het schrijven van deze beoordeling luister ik via bluetooth naar Spotify op mijn laptop en deze verbinding was ook zo gemaakt. En het leuke is dat ik overal in huis bezig kan zijn en toch muziek kan blijven luisteren zonder met apparaten te hoeven slepen. Superfijn dus.

Helder geluid

De Teufel Airy is makkelijk pas te maken op je hoofd. Op de binnenkant zie je een R en L staan zodat je weet hoe je de koptelefoon moet opzetten. De bediening is mooi verwerkt onderaan de hardschalen beugel (naast het oorpolster) aan de rechterkant van de koptelefoon. Hier zie je pijltjes staan waar je op moet drukken, er zijn dus geen zichtbare knoppen. Het bovenste pijltje is voor het aan/uitzetten van de koptelefoon, muziek afspelen/pauzeren, binnenkomende telefoontjes aannemen en beëindigen. De onderste 2 pijltjes zijn voor het vooruit/achteruit springen naar een song en om een telefoongesprek in de wacht te zetten en om weer verder te kunnen telefoneren. De geluidssterkte kun je veranderen door aan het rode knopje op dezelfde beugel te draaien. Je moet echter niet te snel draaien want dan reageert deze niet op het wijzigen van de geluidssterkte. In eerste instantie is het even zoeken waar je moet drukken en draaien maar dat went snel. Verder draagt de koptelefoon licht, je hebt geen last van een zwaar gewicht op je hoofd. En dan de geluidskwaliteit. Wat was ik blij verrast door het geluid dat uit de Teufel Airy komt. Echt een heel helder geluid (en dat vind het hele testpanel). Supermooi om naar te luisteren. Bovendien sluit deze koptelefoon heel veel omgevingsgeluid uit en dat terwijl het om een on-ear koptelefoon gaat en geen exemplaar met noise cancelling. Mijn zoon testte deze tijdens een wandeling in de buitenlucht en was ook enthousiast over het feit dat er zo weinig storing van andere geluiden was. Het enige dat hem opviel was dat, bij de wat zwaardere hard-style muziek, het geluid wat zachter gaat klinken omdat de koptelefoon blijkbaar de zware bas niet aankan. Zelf luister ik niet naar dit soort muziek dus ik heb daar geen last van gehad.

Conclusie

De kennismaking met de Teufel Airy was zeer positief. Een hele fijne koptelefoon met een prachtig helder geluid, licht van gewicht, goed draaggemak, makkelijk te bedienen en een supermooie vormgeving. Helemaal blij mee!

.....
Reacties