Bold Smart Lock

Het Bold slot herkent via Bluetooth op jouw smartphone wanneer je voor de deur staat en activeert en deactiveert zo het slot. Iedereen waaraan je toegang wil geven tot jouw huis – of dit nu je familieleden, huisgenoten of vrienden zijn – bedient het slot gemakkelijk via de Bold App via de smartphone. Lees meer in de review.

Getest door:

Even voorstellen...

Ik zat al langer na te denken over een smart lock; want de deur eenvoudig open doen terwijl je je handen vol met tassen hebt, lijkt me echt ideaal. Heel erg leuk dus om dit slot te mogen testen!

De installatie

Het installeren en toevoegen van het slot in de Bold app ging erg soepel. Er zit een duidelijke handleiding bij, zodat je precies weet wat je moet doen en welke stappen je moet volgen. Sowieso vind ik de app erg prettig werken. Het installeren van het slot in je deur vond ik wat lastiger. Daar miste ik ook wat uitleg van in de handleiding. Gelukkig kun je op YouTube wel handige video's van Bold vinden waarin wordt uitgelegd hoe je dit moet doen. Maar omdat ik met de handleiding bezig was doordat ik de app net had geïnstalleerd had ik het ook handig gevonden als hier wat (algemene) uitleg over in zou staan. Voordat je het slot aanschaft, is het bovendien verstandig goed te kijken naar je huidige slot. De afstand van het hart van je slot tot waar de beschermkap van je slot moet opgemeten worden. Afhankelijk van deze afstand heb je een opzetstuk nodig of niet. Bold heeft wel een duidelijk plaatje hiervan over hoe je dit moet opmeten. Verder zitten er ook verschillende opvulstukken bij voor tussen je draaiknop en je beschermkap.

De verschillende functies van de app

De app heeft verschillende functies. Je kunt bijvoorbeeld je slot (of sloten) in het beginscherm van je app zetten en deze met een op druk op de knop ontgrendelen of juist vergrendelen. Bij ons zit het slot in de voordeur. In de app kun je vervolgens een foto en naam aan je slot geven. Dit lijkt me vooral handig als je meerdere sloten in gebruik hebt, dan kun je ze makkelijk uit elkaar houden. Heel handig vind ik dat je mensen toestemming kunt geven om het slot te gebruiken en daar een tijdsduur aan hangen (bijvoorbeeld een dag of een paar uur). Dit kun je heel eenvoudig in de app regelen. Ideaal dat je mensen op afstand kunt binnenlaten, bijvoorbeeld bij een bezorging of oppas. Je krijgt ook een berichtje als het slot gebruikt wordt, zo weet je dus ook wie er binnenkomt.

Handig in gebruik

We hebben het slot nu een aantal weken in gebruik en de app werkt tot nu toe uitstekend. Het slot wordt groen op bij gebruik/openen en wordt rood en gaat piepen als het slot weer dichtgaat. Wat ik zelf nog wel heb aangepast is de tijdsduur dat het slot open blijft. Dit heb ik gewijzigd naar het maximaal aantal seconden. Anders heb je eigenlijk nog net te weinig tijd om met je handen vol de deur binnen te stappen.

Accu

Het slot werkt op een accu, tot nu toe gaat dit natuurlijk nog prima. Maar ik ben wel benieuwd hoe lang deze meegaat en of je hier een duidelijke melding van krijgt als deze leegraakt.

Conclusie

Ik ben heel tevreden met dit slot. Heel erg gemakkelijk en handig in gebruik. Het is erg praktisch dat je geen sleutels mee moet nemen maar dat je telefoon genoeg is om je huis binnen te komen. Bij de installatie moet je wel even goed opletten, maar ik zou het zeker aanbevelen!

Reacties