Foto: Scanomat-koffie-kraan

Keukenapparatuur: wat zijn de trends voor 2014?

Handige keukenapparatuur en leuke accessoires om het je gemakkelijker en plezieriger te maken in de keuken zijn zeker welkom

Guido van Loon

Hier vind je een overzicht van de laatste trends op keukengebied.

Scanomat: koffie uit de kraan

Een koffiezetapparaat was nog nooit zo stijlvol. De TopBrewer van Scanomat ziet eruit als een roestvrijstalen kraan, maar is een revolutionair apparaat dat met een eenvoudige bediening de perfecte kop koffie zet van vers gemalen bonen. Of dit nu een latte macchiato, een cappuccino of een café au lait is. Na gebruik reinigt de TopBrewer zichzelf. Het apparaat kan bestuurd worden met een tablet of smartphone, maar is ook leverbaar met een bedieningspaneel. Dit knappe staaltje Deens design is nu in Nederland verkrijgbaar bij Keukenhuys De Tweede Kamer. (foto boven)

Het unieke Chef Touch systeem van KitchenAid brengt het steeds populairder wordende sous-vide koken tot bij je thuis.

KitchenAid: Chef Touch systeem

Het unieke Chef Touch systeem van KitchenAid brengt het steeds populairder wordende sous-vide koken tot bij je thuis. Bij sous-vide koken worden verse ingrediënten vacuüm verpakt in speciale zakjes en gestoomd in de stoomoven op een temperatuur die lager ligt dan 100° C. Hierdoor heb je bijzonder malse, sappige gerechten vol kleur, smaak en vitaminen. Het Chef-Touch systeem is een exclusieve combinatie van drie verschillende apparaten: een vacuümlade, stoomoven en een Shock Freezer.

Smeg presenteerde onlangs haar nieuwe collectie bestaande uit kleine keukenapparatuur uit de Jaren-50-lijn, zoals broodroosters, waterkokers, blenders en keukenmachines.

Smeg: jaren-50-keukenapparatuur

Smeg presenteerde onlangs haar nieuwe collectie bestaande uit kleine keukenapparatuur uit de Jaren-50-lijn, zoals broodroosters, waterkokers, blenders en keukenmachines. Smeg is voor de ontwikkeling van deze gloednieuwe productlijn teruggegaan in de tijd en heeft ronde vormen en warme kleuren gecombineerd met de allernieuwste technologie. Net als de geliefde FAB28 van Smeg, de koelkast die niet alleen een koelkast is, heeft Smeg een nieuwe lijn weten te creëren die veel meer omvat dan alleen klein huishoudelijke apparatuur. Een collectie die een persoonlijke touch geeft aan iedere keuken!

en ASKO XXL vaatwasser heeft ruimte voor maar liefst zeventien couverts.

ASKO: vaatwasser XXL

Het inpakken van de standaard vaatwasser is vaak een gepuzzel van jewelste. En dan nog past lang niet altijd alle vaat in de automaat. Met een vaatwasser van ASKO ben je af van dit nodeloze tijdverdrijf. Een ASKO XXL heeft ruimte voor maar liefst zeventien couverts. En het mooiste? De indeling van de vaatwasser bepaal je helemaal zelf. Dit komt doordat de handige middenkorf geschikt is voor bijvoorbeeld bestek, schoteltjes en koffiekopjes. En dat levert veel extra ruimte op. Er is kortom altijd plek voor dat laatste glas of kopje.

Een breed scala aan optionele accessoires maken van je KitchenAid Artisan mixer een echte keukenhulp.

KitchenAid mixer

In 1919 verscheen de eerste KitchenAid mixer in Amerikaanse keukens. Een continu proces van verfijning, verbetering en innovatie heeft sindsdien geleid tot de huidige Artisan mixer/ keukenrobot. Een breed scala aan optionele accessoires maken van je Artisan een echte keukenhulp. De accessoires kunnen eenvoudig bevestigd worden aan de mixer en vervolgens ben je klaar voor de bereiding. Met deze accessoires kun je je vlees mengen, pasta kneden en rollen, snijden, kleine en grote hoeveelheden mixen - in feite vrijwel elke kookvoorbereiding die je kunt bedenken.

Het AquaSound Bluetooth Music Center maakt muziek luisteren makkelijk, overal!

AquaSound Bluetooth Music Center

Het Bluetooth Music Center maakt muziek luisteren makkelijk, overal! Het combineert je huidige mobiele apparatuur met een krachtige digitale versterker die toch eenvoudig te verbergen is. Verbaas vrienden (en jezelf) met professioneel geluid. Je eigen smartphone of tablet is de bron voor dit muzieksysteem. Het vermogen van deze bluetooth-versterker is met 35 of zelfs 50 Watt genoeg om ook een grote keuken met prima geluid te vullen. Het volume regel je eenvoudig via de volumetoetsjes van je smartphone. Zo geniet je tijdens het koken van je favoriete muziek.

PimpYourKitchen ontwikkelde een uniek concept om je keukenachterwand een bijzondere uitstraling te geven. Zij leveren fotografische keukenachterwanden op maat ontworpen voor jouw keuken, dus altijd een unieke achterwand!

Unieke achterwand voor je keuken van PimpYourKitchen

PimpYourKitchen ontwikkelde een uniek concept om je keukenachterwand een bijzondere uitstraling te geven. Zij leveren fotografische keukenachterwanden op maat ontworpen voor jouw keuken, dus altijd een unieke achterwand! Op de PimpYourKitchen website vind je ruim 200 exclusieve foto’s, speciaal gemaakt om op groot formaat haarscherp te blijven! Voor iedere ondergrond en ieder budget vind je een juiste keuze. Bovendien worden de ontwerpen verwerkt met de beste materialen voor een keukenachterwand.

Met de interactieve snijplank Chop-Syc laat Sharp zien hoe eenvoudig lekker en gezond koken kan zijn.

Interactieve snijplank Chop-Syc van Sharp

Met deze interactieve snijplank Chop-Syc laat Sharp zien hoe eenvoudig lekker en gezond koken kan zijn. Met het touchscreen krijg je toegang tot online recepten en advies over gezond eten. De snijplank maakt draadloos verbinding met het internet en bevat een ingebouwde weegschaal met geautomatiseerde aanbevelingen over gezonde porties. Het scherm van de Chop-Syc is gemaakt van gehard, krasbestendig glas en kan op een oplaadbare mat worden geplaatst. Hierdoor is er geen batterij of snoer nodig.

Le Bistro van Heuga is een mooie praktische vloerbedekking, speciaal ontworpen voor de keuken of eetkamer.

Heuga Le Bistro vloerbedekking

Le Bistro van Heuga is een mooie praktische vloerbedekking, speciaal ontworpen voor de keuken of eetkamer. De meeste gezinnen kiezen voor vloerbedekking, die geschikt is om met blote voeten op te lopen en waar je niet snel op uitglijdt. Met Le Bistro ben je verzekerd van een comfortabele en veilige vloer. De Le Bistro tegel is behandeld met een speciaal vlekwerend middel, zodat vlekken eenvoudig te verwijderen zijn. Juist daarom is Le Bistro uitermate geschikt voor ruimtes waarin wel eens gemorst wordt, zoals de keuken.

Gourmetten, fonduen, steengrillen; wij Nederlanders vinden het heerlijk om gezellig samen aan tafel te kokkerellen. En we zijn dol op Italiaans eten. Met de Pizzarette kan het beste van deze twee gecombineerd worden.

Pizzarette Stone pizzasteen

Gourmetten, fonduen, steengrillen; wij Nederlanders vinden het heerlijk om gezellig samen aan tafel te kokkerellen. En we zijn dol op Italiaans eten. Met de Pizzarette kan het beste van deze twee gecombineerd worden. Want in deze pizza-oven voor op tafel, kan iedereen zijn of haar eigen pizza maken. Van een simpele Margarita tot eentje met 'tutti' erop. En de nieuwste Pizzarette Stone maakt ze nu nóg krokanter, want heeft in plaats van een bakplaat nu een echte pizzasteen om de pizza’s op te bakken.

Deze Step kookplaat van KitchenAid bevat een dubbele kooktechnologie: gas en inductie.

KitchenAid Step kookplaat: gas en inductie

Deze Step kookplaat bevat een dubbele kooktechnologie: gas en inductie. De kookplaat is uitgerust met 3 gasbranders met twee vlamringen van elk 4,2 kW, een wokadapter, snelle ontsteking, veiligheidskleppen, doorlopende solide gietijzeren pannendrager en twee inductieplaten van elk 1,8 kW. Hij is niet alleen uitgerust met speciale functies (warmhouden, booster, timer) maar ook met een restwarmte-indicator, een plaatje voor elke vlamring en automatische uitschakeling. Tot slot biedt de Step kookplaat ook beveiligingsfuncties voor kinderen en automatische uitschakeling.


De Colorado Comfort spoelbak van Reginox biedt naast zijn strakke uiterlijk vooral veel gemak.

Reginox Colorado Comfort spoelbak

De Colorado Comfort spoelbak van Reginox biedt naast zijn strakke uiterlijk vooral veel gemak. De diepgetrokken afvoer zorgt ervoor dat er geen naden of randen in de bodem van de spoelbak aanwezig zijn. Hierdoor is de Colorado Comfort zeer eenvoudig te reinigen. De diepgetrokken afvoer in combinatie met de horizontale spijltjes overloop en de zijdeglans polijsting zorgt voor een strak uiterlijk van de spoelbak. De spoelbak is per direct leverbaar.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties
mvdb

Wat een leuk overzicht! Vooral die KitchenAid Mixer vind ik super!

10 jaar geleden