Chef Touch

Het unieke Chef Touch systeem van KitchenAid brengt het sous-vide koken tot bij jou thuis.

Sous-vide koken

Sous-vide koken wordt ook wel vacuüm koken genoemd. Verse ingrediënten worden hierbij vacuüm verpakt in speciale zakjes en gestoomd in de stoomoven op een temperatuur die lager ligt dan 100° C.

Het koken op een lagere temperatuur, de afwezigheid van lucht en het afgedichte zakje zorgen voor een behoud van het water en de organoleptische elementen die vanuit nature in het voedsel aanwezig zijn. Deze elementen verzekeren je van bijzonder malse, sappige gerechten vol kleur, smaak en vitaminen.

Fruit, vis, vlees en groenten behouden hun smaak en natuurlijke zachtheid en hun textuur wordt verrijkt. In vergelijking met traditionele kookmethoden verliest vlees tot 42% minder water wanneer het sous-vide bereid wordt, groenten verliezen tot 89% minder en fruit 77%.

Je vis of vlees blijft zacht en sappig zonder uit te drogen of overgaar te worden. Ook je groenten blijven mooi en fris en behouden hun knapperigheid. Tot voor kort waren deze verbazingwekkende kookgeheimen alleen bekend in de professionele keukens. Maar met het KitchenAid Chef Touch systeem haal je de kracht van het sous-vide koken bij jou in huis.

Chef Touch

Het KitchenAid Chef-Touch systeem is een exclusieve combinatie van drie verschillende apparaten: een vacuümlade, stoomoven en een Shock Freezer.

Zij werken stap voor stap samen en zorgen zo voor fantastische kookresultaten. Resultaten waarvan je direct kunt genieten, of die je kunt bewaren voor later. Met jouw systeem kan je telkens je eigen touch toevoegen aan je recepten en nieuwe culinaire grenzen opzoeken. Hierdoor zul je nieuwe, fantastische gerechten kunnen creëren, waarmee je je gasten ongetwijfeld zult verbazen. En ongeacht wanneer je van je creaties proeft, kun je zeker zijn van een uitzonderlijke kwaliteit.

Vacuümlade

De vacuümlade verpakt je verse ingrediënten en specerijen in speciale zakjes. Dankzij de geavanceerde technologie van de Vacuümlade bedraagt de resterende druk in het vacuümzakje slechts 5 mbar, wat resulteert in de ideale bewaaromstandigheid en een langdurige versheid in vergelijking met een gewone koel- of vrieskast.

Het is ook juist de lagere druk die het perfecte sous-vide koken mogelijk maakt; in deze omstandigheid wordt namelijk de warmte van de stoom gelijkmatig verdeeld over het voedsel.

Meer over de vacuümlade lees je hier: www.wonen.nl/keuken/kleine-keukenapparatuur/vacuumlade.

Stoomoven

Zodra je voedsel gevacumeerd is in de zakjes, is het klaar voor de bereiding in de stoomoven. Je kunt kiezen uit de assisentmodus met 10 unieke sous-vide recepten afhankelijk van het gerecht dat je bereidt. Wil je echter zelf alle controle behouden, kun je uiteraard ook voor de manuele modus kiezen.

Het voedsel wordt op een zachte en gezonde manier klaargemaakt met de juiste aandacht voor smaak, kleur en textuur. De vacuümzakjes voorkomen op hun beurt dat sappen kunnen verdampen, en versterken het aroma tijdens het koken.

Na de bereiding kun je je sous-vide gerecht direct opdienen, of de vacuüm verpakte zakjes met het gekookte voedsel er in zeer snel koelen of vriezen in de Shock Freezer, om ze op een later moment terug op te warmen in de stoomoven.

Meer over de stoomoven van KitchenAid lees je hier: www.wonen.nl/keuken/oven/combi-stoomoven.

Shock Freezer

De Shock Freezer koelt of vriest rauw of gekookt voedsel binnen een korte tijdspanne in, met behoud van alle aroma's, smaken en voedingswaarden. Dit kan dankzij de twee professionele functies: Blast Chilling en Fast Freezing.

Blast Chilling verlaagt de temperatuur van warm gekookt voedsel uit de oven tot +3°C, en waarborgt hierbij een uitstekende bewaarkwaliteit.

Fast Freezing verlaagt snelde kerntemperatuur van het voedsel tot -18°C, waardoor tot verscheidene weken lang een onberispelijke structuur bewaard blijft.

Meer over de shockfreezer lees je hier: www.wonen.nl/keuken/kokend-water-kraan/shock-freezer.