Ruimte selectie wandtegels

Wij hebben diverse soorten wandtegels voor diverse ruimtes op voorraad, zoals de badkamer, toilet en keuken.

Wandtegels voor keuken, badkamer en toilet

Wij hebben wandtegels in verschillende uitstraling van modern tot klassiek. Vloertegels kunnen ook als wandtegels gebruikt worden, dus u kunt ook nog bij vloertegels kijken voor de wand. Wandtegels kunnen niet als vloertegel gebruikt worden.

Wandtegels in de keuken

Wandtegels worden nog veel in de keuken gebruikt, wegens de uitstekende onderhoudsmogelijkheden. Voor de keuken zijn er veel verschillende soorten tegels mogelijk. Traditioneel werden er vooral kleine wandtegels in de keuken gebruikt, maar tegenwoordig worden er ook vaak grotere wandtegels gebruikt. Hier tonen wij vooral de wandtegels die vooral voor de keuken gebruikt worden, maar er is veel meer mogelijk. Hiervoor kunt u het beste ook bij badkamertegels kijken, de meeste zijn zeer geschikt voor de keuken. In onze showroom in IJmuiden kunt u alle wandtegels voor de keuken makkelijk bekijken. Naast wat we hier tonen, hebben we nog meer in onze showroom.

Een veel gehoorde vraag is of mat of glanzende wandtegels in de keuken beter te onderhouden zijn. Beide uitvoeringen wandtegels hebben voordelen en nadelen. Glazende wandtegels zijn makkelijker te onderhouden, maar vooral spetters van water of vet zijn snel te zien op glanzende wandtegels. Op matte wandtegels ziet u minder snel het vuil of vet, maar zijn iets lastiger schoon te houden.

Wandtegels voor de badkamer

Voor wandtegels in de badkamer is het belangrijk dat deze goed te onderhouden zijn. Tegenwoordig is een trend om vloertegels in de badkamer aan de wand te plaatsen, zeker in combinatie met dezelfde vloertegel op de vloer. Een voorbeeld hiervan is een donkere 60x60 op de vloer met een lichtere 30x60 vloertegel op de wand. Het is daarom ook aan te bevelen om even bij de vloertegels voor de badkamer te kijken. Het is wel belangrijk dat de vloertegels niet te ruw zijn, in verband met het onderhoud.

Wandtegels voor het toilet

Alhoewel steeds meer vloertegels aan de wand worden gebruikt, is er nog genoeg keuze in wandtegels in het toilet. Het voordeel van wandtegels in het toilet is dat wandtegels meestal geglazuurd zijn, waardoor deze makkelijk te onderhouden zijn. Dit geldt voor zowel matte als glazende tegels. Het is wel zo dat glanzende wandtegels in het toilet makkelijker schoon te maken zijn, maar je ziet het vuil en spetters ook eerder op glanzende wandtegels. De matte wandtegels in het toilet zijn misschien iets moeilijker schoon te maken, maar je ziet ook weer minder vuil en vlekken op een matte wandtegel. Tegenwoordig worden er ook veel vloertegels aan de wand in het toilet gebruikt, waardoor veel meer mogelijk is. Hierbij dient er wel opgelet te worden dat de vloertegels goed te onderhouden zijn. Om een indruk te krijgen van wat er allemaal mogelijk is, kunt u het beste in onze tegelshowroom te tegels bekijken. Hier hebben wij voorbeelden van toiletten met diverse uitvoeringen aan de wand, zowel wandtegels als vloertegels.

Er worden veel moderne wandtegels in het toilet gebruikt, met name de witte wandtegels. De moderne witte wandtegels hebben we in diverse maten en uitvoeren. De meest gebruikte maat is 30x60 en deze hebben wij in twee uitvoeringen, namelijk gerectificeerde witte tegels en niet gerectificeerde witte wandtegels. Gerectificeerde witte wandtegels zijn moderner en kunnen met kleine voeg gezet worden. Niet gerectificeerde witte wandtegels zijn iets klassieker, maar worden nog steeds zeer veel gebruikt. Deze ongezaagde wandtegels hebben een kleine afronding aan de zijkanten en hebben daardoor iets grotere voegen. Het verschil, en wat u mooier vindt, kunt u goed in onze showroom zien.

Beenhakker Tegels heeft diverse natuursteenlook wandtegels voor het toilet. Het voordeel van natuursteenlook wandtegels in het toilet, is dat door de nuances van het natuursteen de tegels makkelijker te onderhouden zijn dan effen tegels. Wij hebben natuursteenlook wandtegels voor het toilet in diverse maten, zoals 25x40 en 31x60. Afhankelijk van de maten van het toilet zal een maat beter uitkomen in het toilet. Er zijn diverse kleuren natuursteenlook voor in het toilet, van het licht creme tot donker grijs.