Nuki Smart Lock

Sleutels zijn verleden tijd met de Nuki Smart Lock! Met dit systeem is het mogelijk om je deur te openen en sluiten via je telefoon. Binnen een paar minuten zit het op je deur en kun je alles via een app regelen. Marc heeft een Nuki Smart Lock van ons opgestuurd gekregen en heeft hem laten installeren op zijn deur. Lees verder om zijn uitgebreide review

Getest door:

Even voorstellen...

Hoi, ik ben Marc! Ik woon in Egmond en vond het concept van de Nuki Smart Lock geniaal klinken. Dus ik moest en zou hem testen! Ik heb het apparaat geïnstalleerd op mijn deur en heb hem door meerdere mensen (met verschillende telefoons) laten gebruiken. Inmiddels weet ik alle ins-and-outs van dit apparaat en ga ik je vertellen of ik dit apparaat het aanschaffen waard vind.

Eerste indruk

De Smart Lock komt in een kartonnen doos. Uiteraard zit het apparaat er zelf in, met twee sloten waar je het apparaat mee vastmaakt. Helaas worden er geen batterijen meegeleverd. Die moet je dus even zelf aanschaffen voordat je hem kunt gebruiken. Ik vind de Smart Lock er op eerste gezicht goed uitzien. Precies zoals ik had verwacht.

Installatie is wat ingewikkeld

Het installeren van het apparaat was voor mij redelijk makkelijk, maar dat komt omdat ik al van tevoren veel video’s heb gekeken van de installatie. Hierdoor wist ik precies wat ik moest doen. Als je dit niet weet, kan het zo zijn dat je wel eventjes bezig bent. De handleiding is goed te volgen, maar het apparaat doet vaak niet helemaal wat hij moet doen. Als je bijvoorbeeld net iets te ver weg staat, doet hij niet. Zelf deed ik er vijf minuten over om het apparaat te installeren via de app en op mijn deur te krijgen.

Heel handig systeem

Het apparaat werkt via een GPS. Als je 50 meter van je huis af bent, gaat hij automatisch op slot. Als je weer in die straal van 50 meter komt, opent de deur. Heel handig! Mijn vrouw heeft last van haar arm en kan nu alleen haar linkerarm gebruiken. Door één druk op de knop via haar telefoon is de deur zo open. Je kunt het slot ook delen met anderen. Ik laat wel eens bezoek in mijn huis als ik er zelf niet ben. Via WhatsApp kan ik een code sturen die ze moeten invoeren in de app. Hierdoor kunnen ze naar binnen, zonder dat ik eerst een sleutel moet afleveren. Dit scheelt een hoop gedoe! Ik heb zelf een Android-telefoon die perfect werkt met dit systeem. Met een iPhone is het helaas een ander verhaal. Mijn vrouw heeft een iPhone 6 en staat soms 20 seconden te wachten bij de deur, voordat hij open gaat. Misschien dat het met haar verouderde Bluetooth-systeem te maken heeft. Maar heel praktisch is dit niet. Er wordt verder ook niet aangegeven dat je bijvoorbeeld Bluetooth 4 of hoger nodig hebt. Dus dit was wel iets waar we tegenaan liepen. Verder voelt het apparaat niet of je binnen of buiten staat. Als ik via de achterdeur kom en ik mijn jas ophang aan de voorkant (waar mijn voordeur zit), gaat de deur automatisch open, omdat het apparaat denkt dat ik buiten sta. Dan duw ik de deur gewoon terug en gaat hij vanzelf weer dicht. Ik vind dit niet echt een stoorfactor, maar het is wat onhandig.

Conclusie

Ik vind het apparaat mijn geld waard. Mijn vrouw werd alleen uiteindelijk gek van het apparaat, doordat hij niet goed functioneerde via haar iPhone en het niet mogelijk is om de deur met een sleutel open te krijgen, zodra het apparaat erop zit. Daarom heb ik hem uiteindelijk van mijn voordeur gehaald en hem meegenomen naar kantoor. Wellicht dat hij daar goed van pas komt.

.....
Reacties