Zo creëer je een mooi design in je badkamer

Als je een nieuw huis hebt gekocht, wil je veel verbouwen. Zo is de badkamer vaak een ruimte die je onder handen wordt genomen.

Zo creëer je een mooi design in je badkamer

Als je een nieuw huis hebt gekocht, wil je veel verbouwen. Zo is de badkamer vaak een ruimte die je onder handen wordt genomen. Een badkamer verbouwing kost vaak veel geld, maar als hij eenmaal helemaal is verbouwd, kun je er jarenlang van genieten.

Natuurlijk wil je dat jouw badkamer uniek is en past bij de wensen en behoeften die jij voor een badkamer hebt. Kies daarom altijd voor een badkamer die helemaal aansluit op jouw wensen. Maar wat is er hip in een badkamer en wat is er de afgelopen jaren veranderd? De specialisten van Mastello zet de leukste trends voor je op een rijtje.

Massaal in een vrijstaand bad badderen

Waar een aantal jaren geleden een bad en douche ineens als praktisch en handig werd ervaren, is vandaag de dag de losse douche erg in trek. Vooral bij kleine badkamers met weinig ruimte is alleen een douchecabine of inloopdouche erg handig. Daarnaast zien we ook dat een luxe vrijstaand bad erg populair is. In veel huizen met grote badkamers, kiezen mensen steeds vaker weer voor een ligbad. Hierbij wordt er vaak gekozen voor een uniek vrij bad dat toch ook makkelijk schoon te maken is. Een veelgekozen materiaal voor een ligbad is solid surface. Dit materiaal is niet alleen erg duurzaam, maar het geeft ook een luxe uitstraling.

Gekleurde kranen

De baden en wastafels zijn al een object op zichzelf, maar toch worden ze steeds vaker afgemaakt met een stijlvolle kraan. Deze kranen zijn al lang niet meer altijd van rvs. Vaak wordt er gekozen voor een kraan in een kleur, zoals een zwarte badkraan, koperen kraan of rosé-gouden kraan. Deze kranen stralen elegantie uit en halen alles uit jouw badkamer.

Accent op de vloer

Aan de vloer van een badkamer wordt vaak minder aandacht besteed. Toch is het een goed idee om er, in zowel de kleine als grote badkamer, extra focus op te leggen. Een perfecte vloer is altijd goed zoeken, er is immers veel keuze. Zo kun je er voor kiezen een gietvloer te nemen. Deze vloeren hebben een stoere, industriële uitstraling. Daarnaast zijn deze vloeren helemaal naadloos, waardoor de schoonmaak erg makkelijk is.

Liever een speelse uitstraling creëren? Kies dan voor tegels in een uniek patroon. Rechthoekige tegels zijn leuk neer te leggen. Zo kun je een visgraat effect creëren. Of kies voor hexagon tegels en neem ook een stuk van de muur mee bij het betegelen.

Het verbouwen van je badkamer is een hele klus. Maar het is zeker niet onmogelijk om van jouw badkamer een badkamer met unieke inrichting te maken.