Robomow RX50U

Grasmaaien hoeft geen zware klus meer te zijn met de Robomow RX50U. Deze kleine maar zeer effectieve robotgrasmaaier maait het gras zo klein dat de snippers niet opvallen. Binnen een uur heb je de maaier geïnstalleerd en is hij klaar om te maaien!

Getest door:

Even voorstellen...

Ik mag voor WONEN.nl deze Robomow maaier testen. Heel erg leuk, want toevallig zaten we er al over na te denken of een robotmaaier wat voor ons zou zijn. Ik ben dus heel benieuwd!

Installatiegemak

Het installeren bleek nog wel een ''dingetje'', dit is best een ingewikkeld klusje. Mijn man is hier in totaal twee avonden mee bezig geweest. Eerst met inlezen, vervolgens is hij aan de slag gegaan. Je moet langs het gehele gazon een draad spannen waarmee je als het ware het gebied waarbinnen gemaaid moet worden, afbakent. Anders zou hij bij ons zo onder de heg door kruipen :). Obstakels als bomen hoefden bij ons niet te worden afgebakend. Hier gaat hij goed om heen. Dit is een flinke klus, waar je ook echt even de tijd voor moet nemen. Maar als dit eenmaal gebeurt is, dan kan alles ook blijven liggen en hoef je er (als het goed is) niet meer aan te komen.

Hoe is hij in gebruik?

In het begin zie je dus nog wel de groene draad liggen, maar die graaft zich na verloop van tijd als het ware in. Hier heb je dus geen last van; de maaier kan er overheen en je ziet hem niet meer liggen. Het feit dat je zelf niet meer hoeft te maaien, is natuurlijk heerlijk! Daarvoor heb je het apparaat. Wel vind ik dat hij er behoorlijk lang over doet, soms 2 tot 3 uur (waar we er zelf maximaal een uur over doen). Het is zelfs een keer voorgekomen dat de accu vervolgens leeg was en we hem zelf naar het dockingstation moesten brengen. Wellicht heeft dat met de installatie te maken, daar kwamen we niet goed achter. Verder valt op dat hij niet echt een vaste ''maairoute'' lijkt te hebben, hij gaat van links naar rechts. Al heb je hier verder weinig last van.

Geluidsniveau

Hij is relatief stil, je hebt er geen last van. Het is niet zo dat je hem helemaal niet hoort, maar het is niet storend. We hebben hem ook eens 's nachts laten maaien, dan hoor je hem wel (wij slapen aan de tuinkant met het raam open).

Kwaliteit

Ondanks dat hij niet erg snel is en kriskras over je gazon gaat, maait hij erg netjes. Keurig strak, daar ben ik heel tevreden over. En sowieso is het natuurlijk een luxe dat je niet zelf hoeft te maaien.

Conclusie

Ik ben behoorlijk tevreden over deze maaier. Wel vind ik dat hij wat lang over het maaien doet in mijn tuin en de installatie is ook wel echt een klusje. Dit weegt echter niet op tegen de voordelen, een ruime voldoende dus!

.....
Reacties