Bosch Zamo

De Bosch Zamo afstandsmeter is multifunctioneel. Hij meet afstanden, kan ook oppervlakten berekenen en beschikt over een waterpas. Lees hier de review.

Getest door:

Even voorstellen...

Ik ben Rob, 44 jaar oud. Toen ik de gelegenheid kreeg de Bosch Zamo te testen was ik gelijk enthousiast. Ik klus nogal eens in en om het huis en heb zodoende al eens eerder gekeken naar dit apparaat. Ik ben erg benieuwd hoe het gaat uitpakken.

Wat zit er in de doos?

Als je de doos opent, valt gelijk op dat het een klein apparaatje is met een aantal adapters, zoals één met een meetlint, een adapter met een wiel en een laserlijn. Er zitten een klein boekje bij (in verschillende talen) en foldertje met uitleg hoe het apparaat werkt. Dit lijkt allemaal niet ingewikkeld, dus dat moet goedkomen!

De eerste indruk

Het geheel ziet erg strak en degelijk uit. Op het eerste gezicht vroeg ik me nog even af waar ik de adapter moest plaatsen, maar door het foldertje was dit al snel duidelijk. Je haalt simpelweg het rubbertje aan de bovenkant eraf en je plaatst de adapter. Ideaal!

Aan de slag

Bij het eerste gebruik is toch nog heel even zoeken. Voornamelijk welke informatie zie ik en hoe werken de verschillende adapters precies. Dit is echter vrij snel duidelijk. Wel moest ik even zoeken hoe het met de oppervlaktemeting zat. Met een paar keer proberen kwam ik hier al vrij snel achter (gewoon twee keer op het knopje drukken, dan kom je in de oppervlakte-modus). Ik had een nog aantal klusjes liggen dus ik kon het mooi testen. Er moesten drie kastjes in onze woonkamer opgehangen worden. En dat boven elkaar, dus daar kwam wat rekenwerk bij kijken. Een mooie gelegenheid om de Zamo eens goed te testen. Het resultaat? Ik kan niet anders zeggen dan dat het ideaal is. Geen onhandig gedoe meer met meetlint of iets dergelijks. Je ziet gelijk in je display de getallen die je nodig hebt. Met de laserlijn kon ik bovendien perfect alles waterpas ophangen! Omdat we binnenkort op vakantie gaan, moest ik ook nog de handbagage-koffers opmeten. Hiervoor heb ik de 'wieladapter' gebruikt, ook hier ben ik erg enthousiast over. Je 'rijdt' met het wieltje over de koffer en je weet de afmetingen.

Conclusie

Ik ben erg enthousiast, dit neemt je als klusser heel wat werk uit handen. Je leven wordt een stuk eenvoudiger. Je betaalt er best wel wat voor, dus ik kan me voorstellen dat als je niet heel veel klust dat het wat aan de hoge kant is, maar het is echt heel handig!

Reacties