Foto: /258197.jpeg

Duurzaam bouwen, duurzaam wonen; kies voor een Handyfloor!

Handyfloor levert zelfklevende kunststof (PVC) vloeren; een milieuvriendelijk product in de vloerenbranche. Wat maakt Handyfloor nu een ‘groene’ vloer?

Handyfloor levert zelfklevende kunststof (PVC) vloeren; een milieuvriendelijk product in de vloerenbranche. Wat maakt Handyfloor nu een ‘groene’ vloer?

De PVC vloeren van Handyfloor zijn volledig recyclebaar aan het einde van hun levensduur. Daarnaast wordt er gerecycled PVC materiaal ingekocht én hergebruikt producent Gerflor bijna 100% van haar fabrieksafval. (voor vervaardiging van bloempotten tot schoenzolen)

Duurzaam produceren

Het productieproces is ontworpen om het energiegebruik te optimaliseren, zo worden er al ruim tien jaar geen zware metalen zoals lood, cadmium en tin meer in het productieproces gebruikt. In vergelijking met andere kunststoffen verbruikt PVC de minste energie tijdens de productie en is voor PVC de kleinste hoeveelheid olie nodig. Door een gesloten koelsysteem is het waterverbruik tijdens de productie sterk verminderd. Ook wordt er uitsluitend gebruik gemaakt van EU goedgekeurde plastificeermaterialen die geen negatieve invloed hebben op de gezondheid en het milieu.

Dit zijn voor veel architecten en interieurontwerpers belangrijke argumenten om voor een vloer van Handyfloor te kiezen. Het past immers goed in het concept van duurzaam bouwen en duurzaam wonen.

Wat is zelfklevend PVC?

PVC staat voor Poly Vinyl Chloride, het is een soort kunststof dat voor 57% uit zout en voor 43% uit olie bestaat, het is een onschadelijk en veilig materiaal, zowel voor gebruikers als voor het milieu.
De kunststof vloerdelen van Handyfloor bestaan uit drie lagen: een lijmlaag, een PVC laag en een PU toplaag. Samen vormen de lagen een strook van 2 mm dik. Doordat de Handyfloor een harde PU toplaag heeft is ook het onderhoud heel eenvoudig; geen boenwas of olie, maar stofzuigen of dweilen is voldoende. Daarnaast absorberen de lagen het geluid goed, waardoor je geen last hebt van contactgeluiden.
Een andere eigenschap van PVC is dat het een goede warmtegeleiding heeft en dat maakt de Handyfloor zeer geschikt voor vloerverwarming.
Er gaat dus geen warmte of energie verloren!

De Handyfloor PVC vloer is verkrijgbaar in 26 houtdessins en is heel gemakkelijk zelf te leggen.
Verder is het product zeer snel leverbaar en geeft Handyfloor een garantie van tien jaar.
Verkrijgbaar vanaf € 19,95 per m².
Afmeting van de zelfklevende stroken 91,4 cm x 15,2 cm x 2mm

Kijk voor meer informatie op www.handyfloor.nl.

Publicatiedatum: 16 december 2010

Reacties