Gira eNet

Elektrotechnische installaties draadloos uitbreiden met Gira eNet.

Gira eNet - draadloos systeem

Gira eNet is het nieuwe bidirectionele draadloze systeem voor slimme koppeling en aansturing van de huistechniek. Verlichting, jaloezieën en rolluiken kunnen heel eenvoudig tot scènes worden gecombineerd en met de meest uiteenlopende bedieningsapparaten worden aangestuurd – bij toepassing van de Gira eNet server ook mobiel. Installatie en ingebruikstelling van het eNet systeem is heel intuïtief.

Standaardtoepassingen kunnen met een push-button-methode op de apparaten zelf worden ingesteld. Complexere toepassingen kunnen snel, eenvoudig en comfortabel met een computer en de Gira eNet assistent worden geprogrammeerd. Beide methoden kunnen naast elkaar worden gebruikt en zijn onderling volledig compatibel.

eNet is slim

eNet is de nieuwe draadloze standaard, die de moderne elektrotechnische installatie gemakkelijk draadloos aanstuurt. Licht en jaloezieën kunnen heel eenvoudig in scènes worden geïntegreerd of afzonderlijk worden aangestuurd.

eNet kan eenvoudig achteraf worden toegepast

Modernisering van de elektrotechnische installatie in gebouwen is snel, eenvoudig en voordelig mogelijk – zonder moeite kan een breed spectrum moderne besturingsmogelijkheden draadloos worden geïnstalleerd. Batterijgevoede draadloze sensoren hebben geen elektrische bekabeling nodig en kunnen daardoor overal worden gemonteerd.

eNet is comfortabel

Voor de aansturing zijn er vele bedieningsapparaten – naast achteraf toe te passen wandzenders ook handzenders in vier varianten. Via de eNet-server kan het systeem worden aangestuurd met het nieuwe multitalent G1, de Gira Control Clients, van achter de PC en mobiel via smartphone en tablet. Met de mobiele gate is tevens mobiele aansturing mogelijk.

eNet is energie-efficiëntie

Licht schakelt automatisch in of jaloezieën gaan omhoog en omlaag: eNet kan heel eenvoudig helpen stroom te besparen, wand draadloze energiesensoren registreren de verbruikswaarden van apparaten. De eNet-server visualiseert en evalueert de gegevens en de gebruiker kan zijn verbruik optimaliseren.

eNet is flexibel

Het systeem kan achteraf sneller en eenvoudiger worden geïnstalleerd dan welke bekabelde installatie dan ook en kan bij een latere verhuizing zelfs worden meegenomen. Een omvangrijk assortiment, bestaande uit bedieningsapparaten, actoren en sensoren, maakt een flexibele uitbreiding mogelijk met interessante functies.

eNet is klaar voor de toekomst

Draadloze eNet producten kunnen via de eNet-server worden geüpdate blijven bij de tijd en kunnen ook in de toekomst willekeurig worden aangevuld of vervangen.

eNet is snel geïnstalleerd

Standaardtoepassingen, zoals licht schakelen en jaloezieën aansturen, kunnen dankzij de push-button technologie (koppeling van zenders en ontvangers door middel van drukknoppen) eenvoudig handmatig worden geconfigureerd. Complexe toepassingen met vele componenten of logische koppelingen kunnen met de ingebruiknamesoftware comfortabel van achter de PC worden geprogrammeerd.