Close-in More 4-in-1 kokend-water-kraan

Een kraan waar kokend water, maar ook koud, warm én gezuiverd water uitkomt. De Itho Daalderop Close-in More is een 4-in-1-kokendwaterkraan die zorgt voor tijds- en energiebesparing in de keuken. Lees nu hoe hij werkt.

Getest door:

Even voorstellen...

Hoi! Ik ben Nadia en ik mag deze keer een kokend-water-kraan testen. Ik ben hier heel erg benieuwd naar. Mijn man houdt erg van koken en ik ben dol op thee: een ideaal apparaat voor ons dus om uit te proberen. Ik hoop dan ook dat deze kraan zal zorgen voor veel gemak tijdens het koken. En snel op een koude avond een kopje thee zetten, daar verheug ik me nu al op!

Snel en gemakkelijk

Hij werkt snel en gemakkelijk. Snel kokend water en niet meer wachten op de waterkoker. Leuk aan deze kraan is dat hij ook gefilterd water geeft. In het begin vond ik het gefilterde water even wennen qua smaak, je proeft echt een verschil. Na een tijdje valt het echter niet meer op dat het anders is. Nu drinken we het de hele tijd. Zelfs onze katten hebben een duidelijke voorkeur voor het gefilterde water :). Aan de andere kant zit koud en warm water, handig dat dit van elkaar gesplitst is. We konden zo goed aan onze dochter uitleggen aan welke knoppen ze wel en niet mocht zitten.

Even wachten... kokend water!

Wat opvalt is dat hij niet gelijk kokend water geeft, maar dat je even 1 of 2 seconden moet wachten totdat het water echt 100 graden is. Geen probleem natuurlijk, maar goed om rekening mee te houden als je thee gaat drinken. Prettig is dat de kraan zelf niet heel warm wordt als je kokend water hebt gepakt. En heb je kokend water gepakt, dan gaat hij niet gelijk naar gefilterd (koud) water als je dat zou willen. Je ziet aan de ledverlichting dat je even moet wachten (hij gaat knipperen).

Erg eenvoudig

Je hebt snel door hoe hij werkt. De kraan is erg duidelijk en handig in gebruik. Het is ook echt een aanvulling met koken. Pannetje onder de kraan en je hebt direct kokend water dat je op je pit kunt zetten. Dit bespaart heel veel tijd (en hopelijk ook gas en energie). Je leest altijd dat een kokend-water-kraan een echt luxe-product is. En zo voelt het ook! Het geeft me een heel erg luxe gevoel om direct kokend water uit je kraan te hebben. En zo praktisch ook.

Makkelijk te reinigen

Wij hebben de rvs-variant getest. Ik vind hem er erg mooi uit zien en bovendien is hij makkelijk schoon te houden. De boiler is gelukkig ook niet al te groot, want ons keukenkastje is niet heel erg ruim.

Verschillende knoppen

Door de duidelijke kleuren in de kraan word je gewaarschuwd als de kraan op de kokend-water-stand staat, hij schakelt vanzelf terug naar de neutrale modus (als je hem niet meer gebruikt). Door de twee verschillende knoppen konden we onze dochter bovendien goed uitleggen welke ze wel en niet mocht gebruiken. Daarnaast is het sowieso erg fijn dat we nu zo snel warm water hebben. Bij onze vorige kraan duurde dit altijd even omdat onze ketel helemaal boven in huis hangt.

Conclusie

Wij zijn erg blij met deze kraan; hij is gebruiksvriendelijk en geeft heel veel gemak. Snel kokend water voor het koken of je thee en gefilterd water als 'gezonde' variant van kraan water. De bediening gaat heel handig en ik vind hem ook zeker veilig. We konden onze goed uitleggen wat wel en niet mag, bovendien krijgt ze de kokend-water-variant ook niet zomaar geactiveerd. Daarnaast ziet de kraan er gewoon ook erg mooi en strak uit! Heel veel pluspunten!

Reacties