Wi-Fi smart IP-camera

Deze SmartHome IP-camera van Nedis®, is een mooie aanvulling op elk smarthomesysteem, verbindt je rechtstreeks met je Wi-Fi-netwerk - geen extra hub vereist - en wordt geactiveerd door elke beweging en elk geluid in de ruimte.

Getest door:

Even voorstellen...

Ik was op zoek naar een kleine ip-camera die eenvoudig te bedienen is voor iedereen binnen het gezin. Ik wilde er verder één met een goede bewegingsdetectie die je eventueel op een bepaalde tijd aan wil hebben maar niet de hele dag.

Prima beeld

Het beeld is prima. Als je bijvoorbeeld iets opneemt op je telefoon dan is dat met 1280x720 px. Verder heeft vrij weinig licht nodig . Als het licht uit is, gaat hij vanzelf naar zwart-wit, dat is erg handig.

Nedis Smartlife app

De verbindingen gaan met de Nedis Smartlife app. Deze had ik al op mijn telefoon omdat ik daar ook de WI-FI smartplug van Nedis mee bedien. Het opbouwen van een connectie duurt een paar seconden, installatie gaat heel eenvoudig en intuïtief. Na het installeren van de app is het goed volgen wat er in de manual staat en dan is het snel voor elkaar. De app is verder gemakkelijk te bedienen en aan de camera zit eigenlijk alleen een reset button.

Diverse functies camera

De camera bevat verder verschillende functies: - Een screenshot maken - 'Speak': je kan er naar toe praten en/of naar opnames luisteren - Video-opname maken: je kan een video-opname maken die vervolgens op je mobiel geplaatst wordt. Je kunt eventueel ook een sd-kaart er in plaatsen. Je kunt ook cloudstorage hiervoor aanschaffen, dat heb ik echter niet gedaan. De geluidsdetectie en bewegingsdetectie kun je in een aantal standen zetten. Verder is het mogelijk om nachtzicht op de automaat zetten, dat betekent dat als het donker wordt dat hij overstapt op nachtbeeld. Ik heb hieronder een filmpje van deze nachtstand toegevoegd.

Conclusie

Het is echt een fijne kleine camera. Wat wel jammer is, is dat er geen accu in zit en hij altijd aan het stroom moet. Dat is natuurlijk ook wel beter, maar soms wil je hem ergens naar toe meenemen. Dan gaat hij uit en na weer stroom te hebben gaat hij weer aan. Maar al met al ben ik erg tevreden met deze camera!

Reacties