Foto: WID_Badkamer_inspiratie

Laat je inspireren: ideeën voor het inrichten van jouw badkamer

Een badkamer verbouwen doe je niet zomaar.

Maaike 27 April 2024

Ga je mee met de trends of ga je voor een tijdloze badkamer? De belangrijkste keuze die je moet maken is de stijl van de badkamer. Zodra je dit scherp hebt, kun je inspiratie op doen door verschillende showrooms te bezoeken, een moodboard te maken op Pinterest of verschillende woonbladen door te spitten. Laat je niet beperken door één stijl: mix & match diverse stijlen om zo jouw ideale badkamer te creëren.

Warm Chique in jouw badkamer

Warm Chique is een warme stijl die sfeer toevoegt aan jouw badkamer. Door het gebruik van donkere kleuren in combinatie met natuurlijke materialen creëer je een chique uitstraling. Gebruik verschillende tinten in het kleurenpalet voor diepgang en voeg accessoires toe zoals groene planten. Dit zorgt voor een fijn contrast en uitnodigende sfeer. Let er we op dat de planten die je uitkiest geschikt zijn voor vochtige ruimtes. Heb je helemaal geen groene vingers? Kies dan voor een nepplant. Tegenwoordig heb je heel veel kwalitatieve nepplanten die bijna niet te onderscheiden zijn van echte planten.

Van Warm Chique naar Hotel Chique

Hotel Chique is een populaire stijl. Kies je voor deze stijl dan waan je jezelf echt in een viersterrenhotel. De stijl kenmerkt zich door luxe materialen, intense en warme kleuren én luxe functionaliteiten. Zorg voor een solide basis en voeg details en accessoires toe zoals gouden elementen, marmer of een grote spiegel met ingebouwde verlichting. Er zijn ook veel goedkopere materialen beschikbaar met marmerlook. Maak de ruimte niet te druk, combineer alle details en accessoires met bijvoorbeeld een eenvoudig badkamermeubel.

Marmer en marmerlook

Hierboven hebben we het materiaal al benoemd: marmer. Het is een prachtig en luxe materiaal dat iedere badkamer een luxe uitstraling geeft. Het is niet voor niets al jaren populair en een echte trend. Bovendien is dit materiaal met vrijwel iedere badkamerstijl te combineren. Van een klassieke badkamer, tot aan een landelijke of moderne badkamer: marmer is beschikbaar in veel verschillende kleuren en patronen. Heb je een groter budget? Laat je dan informeren door een echte specialist op het gebied van natuursteen.

Unieke badkamerstijlen

Bovenstaande stijlen zijn populair en tijdloos. Wil je net wat anders dan anders? Denk dan aan een Balinese stijl of industriële stijl. Bij de Balinese stijl worden natuurlijke materialen gecombineerd met natuurlijke kleuren. Door het gebruik van een natuurstenen wand creëer je een bijzonder effect. Bij een industriële stijl kun je kiezen voor een gietvloer: een moderne vloer met mooie uitstraling. Combineer met meerdere planten en je hebt je eigen ‘urban jungle’.

Toilet inspiratie

Wellicht is het toilet al onderdeel van je badkamer en meegenomen in de gekozen badkamerstijl. Heb je een apart toilet? Dan kun je daar ook vast wat toilet inspiratie voor gebruiken. Het is een kleine ruimte waar je stiekem veel tijd doorbrengt. Bekijk al onze tips om een sfeervolle ruimte te creëren: van tegels tot aan kleurgebruik en accessoires.

Op zoek naar nog meer inspiratie? Bezoek Wonen in de Regio voor alle woon- en tuininspiratie

Reacties