Foto: Interieurinspiratie

Doe inspiratie op voor het interieur in jouw woning

Welke van deze trends spreekt jou aan en past bij je huidige inrichting?

Theo Vliegop 29 Juni 2024

Kan jouw interieur wel een opfrisbeurt gebruiken? Doe inspiratie op door langs te gaan bij een meubelzaak als De Groot Wonen, door online naar foto’s van andermans interieur te zoeken op een platform als Pinterest en door de laatste trends op het gebied van interieurs naast elkaar te zetten. Welke van deze trends spreekt jou aan en past bij je huidige inrichting? In dit artikel helpen we je alvast op weg!

Tip: ook een bezoek aan een keukenzaak kan helpen, zelfs wanneer je niet specifiek zoekt naar een nieuwe keuken. In een keukenzaak krijg je namelijk een goed beeld van de combinaties van kleuren en materialen die tegenwoordig populair zijn. Dergelijke combinaties kun je ook elders in huis terug laten komen.


Vaak wordt gekozen voor elementen uit de natuur

Een van de trends van dit moment is het gebruik van elementen uit de natuur in je eigen woning. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de toepassing van materialen als hout, beton en composiet. Ze hebben een warme uitstraling, zijn duurzaam en vergen maar weinig onderhoud. Naast deze natuurlijke materialen, kiezen stylisten tegenwoordig vaak voor pastelkleuren in tinten die passen bij de natuur. Denk aan groen, blauw en bijvoorbeeld beige. Deze kleuren stralen naast warmte ook rust uit. Het voorkomt grote contrasten in het interieur.

Gebruik een aantal grotere kamerplanten
Om een interieur van meer kleur te voorzien, kun je een groene tint op de wand combineren met een aantal grotere kamerplanten in de hoeken van de kamer. Doe dat niet alleen in de woonkamer, maar bijvoorbeeld ook in je slaapkamer. De kamerplanten geven de ruimte niet alleen kleur; ze hebben ook een praktisch nut. Ze zorgen voor het zuiveren van de lucht.


Vermijd het gebruik van harde lijnen in je interieur

Voortbordurend op het gebruik van rustige, kalme materialen en kleuren in huis, is ook de toepassing van ronde, organische vormen een trend van dit moment. Deze vormen zijn veel minder hard en contrasterend dan de harde, rechte lijnen van een vierhoek. Het vermijden van deze harde lijnen zit hem ook in het doortrekken van kleuren die in de woon- en eetkamer worden gebruikt naar de keuken.

Steeds vaker wordt de keuken heel nadrukkelijk bij de rest van het interieur betrokken. Niet alleen in het gebruik van kleuren en materialen, maar bijvoorbeeld ook door de keuken van een kookeiland met bar te voorzien. Je partner of kinderen praten je alvast bij over hun dag, terwijl jij bezig bent met de bereiding van de maaltijd. Het maakt de keuken tot een sociale ruimte!

Reacties