Innr Bridge + slimme lampen

Met de Innr bridge verbind je jouw slimme lampen aan de handige en vernieuwde Innr app, waardoor jouw lampen altijd en overal te bedienen zijn. In deze review testen we de bridge en een aantal slimme lampen.

Getest door:

Even voorstellen...

Of ik een viertal slimme lampen en de bijbehorende bridge wilde testen was de vraag vanuit WONEN.nl. Nou en of! Ik vind niet prettig om in een donker huis thuis te komen als ik 's avonds uit mijn werk kom. Maar om dan de hele dag een lamp te laten branden is ook weer zonde. Daarnaast geef het mij een veilig gevoel om licht te laten branden als ik een keer wat langer van huis ben.

Installatie kost even tijd

De installatie van de lampen vond ik eerlijk gezegd niet heel gemakkelijk. Je dient de INNR-app te installeren en daar de bridge en de lampen te koppelen. Het duurde echter even voordat dat gelukt was. Eenmaal gekoppeld, kan je in de app de lampen een andere naam geven en alle instellingen voor het aan- en uitgaan van de lampen aangeven. Dat is makkelijk te doen met alle presets en routines in de app.

De bridge

De ene set lampen kun je op verschillende kleuren instellen, deze heb ik in mijn woonkamer geïnstalleerd. De andere set, met een grote vintagelook bol, boven de tafel in mijn woonkeuken. Middels de bridge koppel je de lampen en de INNR-app aan elkaar. De bridge is een klein apparaatje en deze sluit je aan op de stroom. Het is gemakkelijk te installeren met de aanwijzingen uit de handleiding.

Veel kleurmogelijkheden

Eenmaal geïnstalleerd is het gebruik heel makkelijk en handig. Het licht van de gekleurde lampen kan je met de app wijzigen naar elke kleur die je wil, naar verschillende tinten wit en naar de sterkte die je wil. De andere set lampen kan je enkel dimmen. In de app zijn er diverse suggesties gegeven (presets) die het makkelijk maken om te kiezen hoeveel licht je wil gebruiken. Ook staan er suggesties voor de gekleurde lampen, zoals kersenbloesem, haardvuur en regenboog. Natuurlijk wilden de kinderen alles uitproberen en hadden we de eerste avond disco met steeds een wisselende kleur licht!

INNR-app

Naast het gebruik van de bridge kan je de lampen via de Google Assistent, Amazon Alexa en Siri Shortcuts van Apple laten werken. Dat werkt heel gemakkelijk, waardoor iedereen in huis daar gebruik van kan maken. Ik heb zelf in de INNR-app automatiseringen ingesteld, waardoor de lampen automatisch aan gaan op het moment van zonsondergang. In de app kun je tevens de vakantiestand inschakelen. Hierdoor gaan de lampen gedurende een bepaalde periode automatisch aan en uit op vaste tijden.

Eenvoudig in gebruik

Ik ben heel tevreden over de kwaliteit van de lampen en de functionaliteit van de bridge en de app. De vintage lampen hebben een mooi uiterlijk. Beide sets geven sfeervol licht. De app is duidelijk, er zit geen overdaad aan functionaliteiten in. Of ik nu aan tafel zit te werken, te lezen of met de kinderen een spelletje speel; ik kan gemakkelijk het licht aanpassen. En dat geldt ook voor de woonkamer: je kiest de sfeer die je wil hebben.

Conclusie

Voor mij zijn de bridge en de lampen van INNR een uitkomst. Ik kom niet meer thuis in een donker huis, pas de felheid van de lampen makkelijk aan en ze dienen als inbraakbeveiliging als ik weg ben.

Reacties