Energiedak

Een slim systeem dat onzichtbaar zijn energiebesparende werk doet. Energiedak® kan worden toegepast op

Jupiter & Het Energiedak

Een slim systeem dat onzichtbaar zijn energiebesparende werk doet.
Energiedak® kan worden toegepast op vlakke of lichtgebogen daken. Het bestaat uit een donkergekleurde en dus warmteabsorberende dakbedekking met daaronder een standaard isolatielaag. Het is niet te zien dat zich onder de dakbedekking een slim energiewinsysteem bevindt wat bestaat uit warmtewisselaars die de zonnewarmte aan de dakbedekking onttrekken. Het aantal te gebruiken warmtewisselaars is afhankelijk van de energievraag.

 

Heeft u nieuwbouw of renovatieplannen?

Dan doet u er goed aan om nu al rekening te houden met het Energiedak®, want uw bedrijf of woning heeft dan geen gasaansluiting nodig. Het energiedak levert voldoende energie om het hele pand te verwarmen of te koelen.

Voldoende energie. Het hele jaar door.

Door gebruik te maken van een ondergronds energie opslagvat (aquifer) kan men de warmte en koude opslaan in periodes wanneer er weinig of geen behoefte aan is om deze later te gebruiken wanneer er wel behoefte aan is. Met andere woorden, de energie die in de zomer gewonnen wordt kan in de winter aangesproken worden. Door middel van een warmtepomp, het Energiedak® en een TCA (Tank Collector Aquifer) wordt de benodigde hoeveelheid water van ca. 10°C. opgewarmd naar ca. 55°C. Met behulp van de reeds aanwezige boiler wordt de gewenste temperatuur behaald.

Zodoende bewijst het energiedak het gehele jaar door zijn nut en is de investering snel terugverdiend. Het Energiedak® zorgt ervoor dat er altijd voldoende energie in het opslagsysteem aanwezig is.

Jupiter Energiedak® is een systeem met zeer hoog rendement in een onopvallende maar effectieve manier van warmteoverdracht. Het pannelensysteem bestaat niet uit conventioneel glas, maar is onzichtbaar verwerkt in de isolatie van de dakconstructie en een warmtewisselaar is niet nodig. Omdat doorstroming kan worden uitgevoerd op de daken van tot 80 graden Celsius dus wordt het mogelijk het energieverbruik (gecombineerd) voor verschillende warmte-apparaten zoals verwarming, ketels, vloerverwarming, zwembadapparatuur. De energie is ook een geschikt voor plafond koeling.

Winst, warmte en comfort; Thermal Energy Roof®