Philips UV-C tafellamp

UV-C-desinfectie is een bewezen en doeltreffende manier om virussen en bacteriën te neutraliseren. De desinfecterende Philips UV-C-tafellamp is gebruiksvriendelijk met een beknopt bedieningspaneel en ingebouwde stembegeleiding. Veerle testte hem voor ons.

Getest door:

Even voorstellen...

Als moeder van een kind met diverse allergieën en een kind met astma ben ik zeer benieuwd naar deze UV-C lamp die bacteriën en virussen kan uitschakelen.

Prettig gevoel

Hoewel je natuurlijk niet ziet in welke mate de lucht is ontsmet, geeft het wel een prettig gevoel. Zeker in tijden van Covid-19.

Eenvoudig te bedienen

De lamp is handzaam en heeft een lang snoer. Dat is prettig, omdat je deze in het midden van een ruimte wil zetten. Middels de Engelstalige spraakfunctie wordt je door het menu geloodst, dat gaat heel handig en duidelijk. Het is een vriendelijke en duidelijke stem. Er zijn drie tijden die je kan selecteren: 15 minuten, 30 minuten en 45 minuten. Per ruimte kan je een bepaalde tijd selecteren. De badkamer en keuken duren 15 minuten, een slaapkamer 30 minuten en de woonkamer 45 minuten. De tijd selecteer je door het "timer" knopje in te drukken.

Gemakkelijk te gebruiken

Zodra je de lamp op de elektriciteit aansluit, geeft de lamp aan dat deze aan staat. Vervolgens wordt je als vanzelf door het programma geleid. De lamp is dan ook zeer gemakkelijk in het gebruik. Na afloop meldt de lamp dat de desinfectie gereed is.

Lijkt te werken

Na afloop ruik je dat de lamp is gebruikt. Je ruikt dezelfde geur als die in zonnestudio's hangt. Opvallend is dat mijn kinderen na gebruik van de lamp geen last hebben gehad van niesbuien of van eczeemklachten.

Ruimte moet verlicht zijn

In eerste instantie heb ik de lamp in een donkere badkamer gezet. De melding dat men de ruimte moet verlaten werd steeds herhaald en vervolgens sloeg de lamp af. Blijkbaar moet de ruimte dus verlicht zijn. Dit geeft een veilig gevoel, de lamp zal alleen aan gaan als er niemand in de buurt is.

Conclusie

Ik ben tevreden over de Philips UV-C lamp. Het is een handzaam model en werkt snel en makkelijk!

Reacties