DRU Verwarming B.V.

Partner

Je oude haard is geld waard

Sinds 1 januari 2018 tot en met 31 maart 2018 kun je gebruikmaken van een unieke inruilactie, waarbij je oude haard (15 jaar of ouder) geld waard is.

Bij de aanschaf en gecertificeerde installatie van een hoogwaardige hout of gas gestookte haard of kachel ontvang je een inruilpremie tot wel € 350,-. Zo profiteer je van een aanzienlijk voordeel op je nieuwe haard of kachel en draag je bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Waarom deze inruilactie?

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven meer door warmte uit hernieuwbare energiebronnen worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen.

Het doel van deze inruilactie is om energie te besparen en vooral de CO2-uitstoot terug te dringen, met ook oog voor het milieu en een duurzame toekomst.

Verouderde haarden

Er zijn nog ongeveer 645.000 verouderde open haarden in Nederland. Deze haarden zijn niet efficiënt en slecht voor het milieu door de uitstoot en veel rookontwikkeling. Moderne kachels verbranden hout op een veel hogere temperatuur en het hout verbrandt volledig, waardoor deze geen slechte invloed hebben op het milieu. Bij goed stookgedrag rookt de schoorsteen dan ook nauwelijks. Door een oude openhaard te vervangen kan het rendement gaan van 15 - 20% naar 65 - 85%.

Welke haarden komen in aanmerking voor deze actie?

MEER VAN DIT BEDRIJF

DRU METRO 100XTU

3-zijdige haard uit de vernieuwde METRO 100XT lijn. Zeer geschikt voor plaatsing...

DRU Metro 130XTL

Driezijdige gashaard met een breedte van 130 cm en een prachtig vlambeeld.

Dik Geurts Folke

Sfeervolle driezijdige houthaard van Dik Geurts.