Partner

DRU Verwarming B.V.

DRU staat al eeuwenlang garant voor top kwaliteit. DRU was dan ook één van de eerste Nederlandse bedrijven die het ISO 9000 kwaliteitscertificaat behaalde. Naast kwaliteit is de afgelopen decennia veel besteed aan vormgeving, bedienings- en installatiegemak. Vanuit deze achtergrond biedt DRU jou een unieke collectie aan.

Bedrijfsoverzicht drufire.com

Je oude haard is geld waard

Sinds 1 januari 2018 tot en met 31 maart 2018 kun je gebruikmaken van een unieke inruilactie, waarbij je oude haard (15 jaar of ouder) geld waard is.

Bij de aanschaf en gecertificeerde installatie van een hoogwaardige hout of gas gestookte haard of kachel ontvang je een inruilpremie tot wel € 350,-. Zo profiteer je van een aanzienlijk voordeel op je nieuwe haard of kachel en draag je bij aan het terugdringen van de CO2-uitstoot.

Waarom deze inruilactie?

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven meer door warmte uit hernieuwbare energiebronnen worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen.

Het doel van deze inruilactie is om energie te besparen en vooral de CO2-uitstoot terug te dringen, met ook oog voor het milieu en een duurzame toekomst.

Verouderde haarden

Er zijn nog ongeveer 645.000 verouderde open haarden in Nederland. Deze haarden zijn niet efficiënt en slecht voor het milieu door de uitstoot en veel rookontwikkeling. Moderne kachels verbranden hout op een veel hogere temperatuur en het hout verbrandt volledig, waardoor deze geen slechte invloed hebben op het milieu. Bij goed stookgedrag rookt de schoorsteen dan ook nauwelijks. Door een oude openhaard te vervangen kan het rendement gaan van 15 - 20% naar 65 - 85%.

Welke haarden komen in aanmerking voor deze actie?

Meer lezen over
'Je oude haard is geld waard'?

meer van deze professional

Dik Geurts Ivar 8 EA

Eigentijdse en sfeervolle houtkachel van Dik Geurts.

DRU METRO 100XT/3

Moderne 3-zijdige haard uit de vernieuwde METRO 100XT l...

Spartherm Premium Arte 3RL-80h

De Spartherm Premium A-3RL-80h is een driezijdige inbou...

Toon alle 47 artikelen
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.