string(3) "tgi"

Melkopschuimer

De bediening is eenvoudig en de melkopschuimer is 360 graden roteerbaar. Nadat het schuim is gemaakt kan je dit snoerloos uitschenken in een koffiekopje. Het apparaat schakelt daarna automatisch uit. Maar hoe goed werkt hij echt? Lees het hieronder.

Getest door:

Cappuccino-lover

Wat fijn! Ik heb de mogelijkheid gekregen om de melkopschuimer van Tomado te testen. Ik drink graag een cappuccino en tot op heden bereidde ik de melk met een handmatige melkopschuimer. Deze Tomado kwam dus als geroepen!

Voor koud én warm melkschuim

De melkopschuimer van Tomado is bedoeld om koud en warm melkschuim te maken.De gebruiksaanwijzing geeft duidelijk aan hoe je dit moet doen. Ik heb steeds getest met koude melk, die verwarmd én opgeklopt werd in het apparaat. Ik ben erg tevreden over het resultaat. Het apparaat is handzaam, snel en veilig. Het schakelt zichzelf uit. Het lampje knippert dan nog even, zodat je ziet dat het schuim klaar is.

Aan de buitenkant niet warm

Deze melkopschuimer is makkelijk en logisch in gebruik. Bij gebruik wordt het apparaat aan de buitenkant niet warm. Je kan het dus gewoon op het aanrecht plaatsen. Het enige nadeel van de melkopschuimer is dat je niet goed kan zien tot waar je de melk moet inschenken. De binnenkant van de opschuimer is namelijk zwart en het maximumstreepje ook. Nadat de melk is opgeschuimd kan je het makkelijk inschenken, omdat het apparaat zelf snoerloos is. Het schoonmaken gaat erg snel. Hoewel je het apparaat niet mag onderdompelen in water, is het prima te reinigen door er wat warm water in te doen en met keukenpapier droog te vegen. Die speciale coating is ideaal!

Stevige schuim

De foto's spreken voor zich: wat een prachtig schuim! Het smaakt heerlijk en is goed stevig. Het apparaat is heel stil en het schuim is snel klaar. Als je hem vult tot het maximumstreepje haal je er voor twee kopjes schuim uit.

Diverse soorten melk

Ik heb met diverse soorten melk geëxperimenteerd, zoals in de gebruiksaanwijzing wordt aangeraden. Met de houdbare "Latte" van Friesche Vlag had ik het beste resultaat: mooi, stevig schuim en een heerlijke smaak.

Niet te duur

Voor de prijs hoef je het niet te laten: een prima prijs-kwaliteit verhouding wat mij betreft! Je zet je vrienden, familie én jezelf hiermee een professionele cappuccino voor!

Conclusie

Waarom heb ik dit niet eerder ontdekt? Prachtig schuim in een handomdraai!

.....
Reacties