string(3) "tgi"

Keukenschoonmaak: rvs spoelbak en afzuigkap

Het is belangrijk om de juiste reinigingsmiddelen te gebruiken. Een kraan heeft namelijk een hele andere reiniging nodig dan bijvoorbeeld een spoelbak. Alle reinigingsproducten van Franke zijn specifiek ontwikkeld om het element waarvoor het is gemaakt grondig maar zeker ook voorzichtig schoon te maken. Wij laten ze reviewen.

Getest door:

Even voorstellen...

Schoonmaken is bij uitstek geen hobby van mij! Maar een fris en fruitig huis is daarentegen wel belangrijk. In de eerste plaats voor ons zelf, maar ook voor gasten die wij graag ontvangen. Onze keuken bewijst ons inmiddels een jaar of 13 grote dienst, maar begint met name bij de RVS onderdelen een heel klein beetje ouderdomsverschijnselen te vertonen. Ook was de rvs afzuigkap een vingerafsdrukvlekkenmagneet goede aanleiding om de RVS spoelbak en afzuigkapreiniger eens uit te proberen.

Effectiviteit

Het moet gezegd: het stelt niet teleur! Zelfs ik met mijn twee linkerschoonmaakhanden is het gelukt om de gootsteen weer zijn glans terug te geven en vlekken op de afzuigkap verdwijnen ook als sneeuw voor de zon. Ik moet wel eerlijk toegeven dat het een paar pogingen duurde voordat ik de juiste werkwijze onder de knie had. Met name de gootsteenreiniger vraagt wat praktijkoefening. Hoeveel product moet er op de vezeldoek? hoe lang en hoe hard poets je? Hoe lang laat je het vervolgens inwerken. Maar ongetwijfeld heeft dit aantal keren uitproberen er juist voor gezorgd dat de gootsteen er blinkend bij staat. Nu is het een kwestie van bijhouden.

Gebruiksgemak

Tja, ik schreef het al. Er waren wat oefensessie voor nodig! Want hoe groot moet de klodder op de bijbehorende vezeldoek? Hoe lang moet ik poetsen? Neem ik de tijd en ga ik een bakkie doen tijdens het inwerken of laat ik mijn ongeduldige ik misschien te snel tot spoelen overgaan. Inmiddels heb ik het door en werkt het eigenlijk best makkelijk. Ik gebruik het zeker niet dagelijks, maar tijdens de wekelijkse schoonmaak van de keuken komt de tube, de spuitbus en de vezeldoek altijd even te voorschijn!

Kwaliteit

De eerste paar keer dacht ik, is dit het nu? Maar na een paar keer doen, voldeed het resultaat aan mijn verwachting. De vezeldoek is duidelijk wel van een goede en betere kwaliteit in vergelijk met de andere doeken uit de schoonmaaklappenlade!

Nauwkeurigheid

Het product is zo nauwkeurig als je zelf bent! De spuitbus deponeert zijn sproei waar je richt, dus dat gaat wel goed! De klodder gootsteenreiniger is ook met veel precisie aan te brengen op de vezeldoek. Maar waar je vervolgens poetst, die nauwkeurigheid bepaal je zelf!

Reinigen

Een goede reiniging van de gootsteen en de afzuigkap is wat je verwacht en dat doet dit product ook! Kleine krasjes zijn daarbij ook nog eens verdwenen uit de gootsteen!

Conclusie

Tja, een beetje oefening baart dus kunst! Maar heb je het eenmaal een beetje onder de knie, dan draagt dit product in positieve zin bij aan de wekelijkse schoonmaakbeurt van de keuken!

.....
Reacties