Google Nest Cam (indoor)

De Google Nest Cam heeft ingebouwde intelligente meldingen die je relevante informatie geven. Hij kent het verschil tussen een mens, een huisdier en een voertuig en geeft je alleen meldingen over wat belangrijk voor je is.

Getest door:

Even voorstellen...

Ik ben benieuwd of ik deze Google Cam camera met mijn beknopte kennis aan de praat kan krijgen.

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit is uitstekend en valt me absoluut 100% mee. Ik heb de camera aan het plafond gehangen en moest het beeld 180 graden draaien ook dit is me met niet al te veel moeite gelukt. Ook zonder licht geeft de camera een prima beeld.

Connectie maken met de camera

Dat was het moeilijkste van de gehele installatie en ben ik toch een tijdje mee bezig geweest. In eerste instantie lukte het niet om connectie te maken, nadat ik de 5G in de wifi had uitgezet lukte het om connectie te maken. Ook was het me niet helemaal duidelijk waar ik deze qr code kon vinden. Naderhand bleek dat de code op de cameralens geplakt zat en deze had ik verwijderd bij het uitpakken. Het snoer is met 3 meter lang genoeg om een stopcontact te halen. Het is overigens wel aan te raden om de installatievideo zeker een keer te bekijken.

Toevoegen in de Home app

Het toevoegen in de Google Home app was eenvoudig en snel gebeurd waarna ik meteen een mooi helder beeld op m'n iphone kreeg. Ook wanneer het licht niet meer brand geeft de camera een prima beeld. Google Nest geeft een maand lang opslag van de historie cadeau. Als je dit wil blijven gebruiken moet je na een maand een abonnement afsluiten.

Eenvoudig te gebruiken

Zeer eenvoudig. Open de Google home app en klik op de camera en je hebt live beeld. Ook kun je communiceren via de camera door het microfoontje in het beeld aan te klikken en vast te houden. Het geluid is goed te horen.

Kwaliteit

De camera lijkt me van een goede kwaliteit en in de tijd dat ik hem nu gebruik totaal geen problemen gehad.

Conclusie

Een degelijke goede camera met een uitstekend beeld. Na een wat moeizame installatie (deels door mijn eigen onkunde) ben ik heel blij met de camera. De prijs/kwaliteitverhouding is wat mij betreft prima. Dat Google je na een maand een abonnement voor de videohistorie probeert te verkopen lijkt me niet meer dan normaal in deze tijd.

.....
Reacties