array(3) { ["scheme"]=> string(5) "https" ["host"]=> string(11) "welvaere.nl" ["path"]=> string(13) "/buitensauna/" }
Partner

Welvaere

Houdt u van het buitenleven? Wilt u het hele jaar door genieten van uw tuin en in ieder seizoen gebruik maken van uw tuin? Ontdek dan nu de passie van Welvaere met houtgestookte hottubs en buiten sauna’s.

Bedrijfsoverzicht Welvaere

Buitensauna in de achtertuin

Kunt u wel wat ontspanning gebruiken? De buitensauna is de perfect kezue voor u! Een buitensauna komt meestal in de vorm van een barrelsauna.

De buitensauna: genieten op loopafstand van de woonkamer

Wanneer je het woord buitensauna ziet dan zul vast al snel denken aan een wellness paradijs waar iedereen heen gaat om te ontspannen. Tegenwoordig kun je dit wellness paradijs naar je eigen achtertuin verhuizen: met de buitensauna. buitensauna

Traditionele buitensauna: barrel sauna

De buitensauna komt tegenwoordig steeds meer terug als barrel sauna. De barrelsauna is een ronde ton gemaakt van bijvoorbeeld sibirisch sparrenhout of thermohout. In deze sauna's worden vervolgens houtkachels of elektrische kachels gebruikt om de sauna op temperatuur te krijgen. Het voordeel van de buitensauna in de vorm van een barrel sauna is de circulatie van de lucht. Een ronde sauna is 25% sneller warm dan een vierkante sauna. Daarnaast wordt de lucht op een natuurlijke manier gecirculeerd en blijft er geen warmte hangen in 1 van de hoeken van de sauna.

Buitensauna Welvaere

Houtgestookt of elektrisch?

De buitensauna's van tegenwoordig kunnen op twee manieren worden verwarmd: houtgestookt of elektrisch. Een houtgestookte kachel geeft natuurlijke de echte sfeer in de buitensauna. Knisperend hout, het licht van de vlammen en intensieve warmte. Een elektrische kachel is juist weer zeer makkelijk in gebruik, 1 knop omdraaien en de sauna wordt opgewarmd. Voor een buitensauna zijn beide kachel soorten perfect, zolang het maar warm wordt!

Showroom van Welvaere

Bent u aan het kijken naar de opties voor een Buitensauna? Welvaere helpt u graag. Wij hebben een prachtige showroom in Barneveld waar u vijf dagen per week onze buitensauna's kunt bekijken. Ook op zaterdag! 

welvaere buitensauna showroom

Meer lezen over
'Buitensauna in de achtertuin'?

meer van deze professional

Kunststof hot tub of houten hottub?

De kunststof hottub is de nieuwste evolutie van de hout...

Hoe werkt het verwarmen van een hottub?

De houtgestookte hottub wordt vaak vergeleken met een j...

Ontspannen in je eigen hottub

De hottub: een houtgestookt buitenbad voor gezelligheid...

Toon alle 5 artikelen
Op de hoogte blijven?

Volg ons voor inspiratie, nieuws en tips.