Profielfoto van Welvaere
Welvaere
Amersfoortse 96, 3862 NE Nijkerk
maandag
Gesloten
dinsdag
09:00 - 17:00
woensdag
13:00 - 17:00
donderdag
09:00 - 17:00
vrijdag
09:00 - 17:00
zaterdag
09:00 - 16:00
zondag
Gesloten

In 3 stappen de perfecte avond met het hele gezin

Niets brengt een gezin dichter bij elkaar dan tijd samen doorbrengen, en dat het liefst zonder afleiding van schermen.

Als je dan ook nog kunt genieten van heerlijke zelfgemaakte pizza’s in de buitenlucht , heb je de perfecte familieavond als je het ons vraagt. Benieuwd in welke 3 stappen je zorgt voor een gezellige avond met het hele gezin? Je leest het in deze blog.

Stap 1: Plannen maar

De eerste stap is het prikken van een datum voor de familie pizza-avond. Het lijkt misschien een klein detail, maar in de drukke schema's van vandaag de dag kan het best een uitdaging zijn om een moment te kiezen waarop iedereen aanwezig kan zijn. Pak de agenda's erbij en kies samen een datum uit. Door dit moment bewust in te plannen, benadruk je het belang van samenzijn en quality time met elkaar. En daarbij: de voorpret van het plannen en uitkijken naar deze avond is bijna net zo leuk als de avond zelf. 

Stap 2: Goede voorbereiding is key

Een pizza-avond met het hele gezin is de perfecte manier om iedereen bij elkaar te brengen en samen plezier te maken. Om ervoor te zorgen dat deze avond soepel verloopt, zijn hier enkele tips voor de perfecte voorbereiding

    • Ingrediënten in huis halen : zorg voor een ruime keuze aan pizzatoppings, zodat iedereen zijn of haar favoriete pizza kan samenstellen. Denk aan verschillende soorten kaas, verse groenten, vleeswaren, en natuurlijk tomatensaus. Vergeet niet het pizzadeeg, dat je zelf kunt maken of kant-en-klaar kunt kopen.
    • Snijden maar : bereid de toppings voor door groenten van tevoren te snijden en vleeswaren op borden te leggen. Dit maakt het gemakkelijker voor kinderen om hun pizza te beleggen.
    • Pizzagereedschap : een goede pizzaschep is onmisbaar om de pizza's veilig in en uit de oven te halen. Ook een pizzasnijder mag niet ontbreken voor het verdelen van de heerlijke creaties.
  • Hout klaarleggen : Voor de houtgestookte pizzaoven is natuurlijk hout nodig. Koop of hak zelf alvast de stukken hout die je nodig hebt voor de pizza-avond. 
  • Bedenk wat leuke spelletjes voor de wachttijd: Terwijl jullie wachten op heerlijke pizza’s is het altijd leuk om een spelletje met elkaar te doen. Bedenk bijvoorbeeld een aantal leuke stellingen met “Wijs het gezinslid aan dat sowieso … zou doen.”

Stap 3: Pizza time

Het is zover, de pizza-avond kan beginnen! Het begint natuurlijk met het aansteken van de pizzaoven en het dekken van de tafel. Het voordeel van de Utenovn is dat hij niet lang nodig heeft om warm te worden. De beste manier om het vuur aan te steken is volgens de Zwitserse methode. Hiermee zorg je voor een snelle en schone verbranding.

De perfecte temperatuur voor het bakken van pizza’s is tussen de 250 en 350 graden. Het beste is om de oven eerst 20 tot 30 minuten op die temperatuur te laten, zodat de pizzasteen goed op kan warmen. 

Als de pizza’s zijn belegd, is het tijd om ze in de oven te doen. Je kunt natuurlijk allemaal je eigen pizza beleggen, of samen een pizza delen. Het is belangrijk om de pizza goed in de gaten te houden als hij in de oven zit, door de hoge temperatuur duurt het niet lang voor de pizza klaar is! 

Goede gesprekken, gezelligheid én genieten van heerlijke pizza’s! Als deze familieavond geen succes wordt, weten wij het ook niet meer!

Klaar voor onvergetelijke familieavonden?

Wil je ook genieten van gezellig en heerlijk buiten eten met je gezin? De houtgestookte pizzaoven van Welvaere mag daarbij niet ontbreken. Bezoek ons in het Experience Center of bestel hem gemakkelijk via onze webshop.